Grote doorbraak in de politiek: het kinderpardon is afgeschaft - Vance

Nu aan het lezen

Grote doorbraak in de politiek: het kinderpardon is afgeschaft

Grote doorbraak in de politiek: het kinderpardon is afgeschaft

De afgelopen maanden zette Tim Hofman het kinderpardon op verschillende manieren op de agenda in Den Haag. Zo maakte hij onder andere de documentaire Terug Naar Je Eige Land om een duidelijker beeld van het kinderpardon te schetsen en werden er handtekeningen geregeld. Hofman laat weten blij te zijn met het akkoord dat er nu ligt.

Bestaande pardon verdwijnt

Er is besloten dat het bestaande kinderpardon verdwijnt. Dat zorgt ervoor dat een groep van bijna 700 kinderen, die eigenlijk al hadden moeten vertrekken, in aanmerking komen voor een nieuwe beoordeling. De reden hiervoor is omdat zij al volledig geworteld zijn in Nederland. Er wordt verwacht dat 90 procent van hen in Nederland kan blijven.

Dankzij de coalitie zal er meer geld naar het IND gaan, waardoor de processen sneller en zorgvuldiger geregeld kunnen worden. Dat moet ervoor zorgen dat er ook meer duidelijkheid is.

Hofman zal zelf niet met de eer strijken, hij vertelt dat het dossier nu misschien iets hoger op de stapel is komen te liggen omdat zij lawaai hebben gemaakt wat betreft dit onderwerp.

Blijdschap

Nemr, het Iraakse jongetje dat in de documentaire is te zien, is dolblij met het nieuws. In een tweet bedankt hij Tim en de rest van Nederland:

Ook kinderrechtenorganisatie Defence for Children is blij, de organisatie noemt het een grote doorbraak. Ze laten aan RTL Nieuws weten dat ze verheugd zijn voor alle kinderen die de afgelopen jaren in stress en onzekerheid hebben gezeten. Wel zijn ze benieuwd naar de verdere details van het akkoord.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.