Broadway-hitmusical Hamilton komt naar streamingdienst Disney+

Nu aan het lezen

Broadway-hitmusical Hamilton komt naar Disney+

Broadway-hitmusical Hamilton komt naar Disney+

Broadway kreeg er in 2015 een nieuwe hitmusical bij: Hamilton. Maar de musical bleef ook exclusief op Broadway, waardoor een groot deel van de wereld dit pareltje niet kon zien. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in: de musical van Lin-Manuel Miranda komt naar Disney+!

Hamilton is een historische musical die vertelt over het leven van de Amerikaanse founding father Alexander Hamilton, gespeeld door Miranda. Daarin komt ook het beroemde duel met Aaron Burr voor, evenals een reeks aan bekende historische mensen als George Washington, Thomas Jefferson en James Madison. In tegenstelling tot vele andere musicals heeft Hamilton niet alleen traditionele musicalmuziek. Daarnaast hoor je veel hip-hop, jazz en R&B, en alle nummers zijn speciaal voor de musical geschreven.

Dichterbij dan ooit

De musical werd in 2016 opgenomen met de gehele Broadway-cast. Het leuke is dat je de musical zo alsnog kunt zien, en dan ook nog eens dichterbij dan ooit. Veel beelden zijn dicht bij de acteurs opgenomen, waardoor het af en toe meer aanvoelt als een film dan een opgenomen musical.

Hamilton is vanaf 3 juli op Disney+ te zien.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.