Harry Potter fans opgelet: het spel Hogwarts Mystery is uit

Nu aan het lezen

Harry Potter fans opgelet: het spel Hogwarts Mystery is uit

Foto: Marc Bruxelle / Shutterstock.com

Harry Potter fans opgelet: het spel Hogwarts Mystery is uit

Het is eindelijk zo ver: we kunnen nu allemaal zelf aan de slag in Zweinstein. Het spel Harry Potter: Hogwarts Mystery is vanaf vandaag namelijk te downloaden.

Hoewel Pokémon GO de hype van 2016 was, beloofde de makers Niantic ook met een Harry Potter versie te komen. Helaas liet dit zich behoorlijk lang op zich wachten. Is daar nu verandering in gekomen? Niet helemaal. Want het Hogwarts Mystery spel is gemaakt door Warner Bros en Jam City en is dus eigenlijk niet met elkaar te vergelijken.

Warner Bros en Jam City vonden dat het tijd was voor een Harry Potter game en zijn Niantic op deze manier te snel af. Zij lanceerden vandaag Hogwarts Mystery. Toch is dit niet hetzelfde als het spel dat Niantic later dit jaar uit zal brengen. Het Warner Bros spel heeft namelijk geen Augmented Reality, dat we allemaal kennen van Pokémon GO.

Zweinstein in de jaren ’80

Hoewel Hogwarts Mystery dus toch anders is, heeft dit ook zeker zijn charme. Je gaat Zweinstein namelijk zelf verkennen in de jaren ’80, zonder de populaire personages. Harry, Hermelien en Ron zijn dan nog te jong voor Zweinstein. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen bekende karakters in dit spel zitten. Perkamentus, Hagrid, professor Sneep en Anderling zul je namelijk regelmatig tegenkomen mét de stemmen van de acteurs.

Jij als tovenaar

Het leuke is dat jij geen personage kiest, maar juist als jezelf Zweinstein zult ontdekken. Kies zelf of je bij Zwadderich, Huffelpuf, Ravenklauw of Griffoendor hoort en daarna gaat het spel pas echt beginnen.

Je gaat lessen volgen, spreuken leren, toverdranken maken en krijgt vrienden én vijanden. Het spel beleef je dus op je eigen manier door de keuzes die jij maakt. Mocht je een echte fanatieke speler zijn en het spel volledig uitgespeeld hebben, dan is het dus mogelijk om het spel opnieuw te beginnen en andere keuzes te maken. Zo kun je dit spel eindeloos blijven spelen.

Harry Potter: Hogwarts Mystery is vanaf vandaag te downloaden voor iOS en Android.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.