Uitrol Harry Potter-spel Wizards Unite begint deze week!

Nu aan het lezen

Harry Potter-fans opgelet: uitrol mobiel spel Wizards Unite begint deze week!

Harry Potter-fans opgelet: uitrol mobiel spel Wizards Unite begint deze week!

Als je fan bent van Harry Potter en al sinds 2017 zit te wachten op het nieuwe spel van Niantic, dan hebben we goed nieuws! Harry Potter: Wizards Unite wordt namelijk officieel beschikbaar. Het spel verschijnt vrijdag in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en komt “binnenkort” naar andere landen. Wanneer Nederland precies aan de beurt is, is nog niet duidelijk.

Niantic, de maker van het spel, kennen we allemaal al van Pokémon Go. En net als in dat spel, moet je ook voor Wizards Unite de straat op om het te spelen. In het spel is er namelijk iets vreselijks gebeurd – The Calimity – waardoor magie uit de wereld van Harry Potter in de muggle-wereld terecht is gekomen.

Het is natuurlijk aan ons om te zorgen dat die magie weer teruggaat naar zijn eigen wereld, en dat doe je aan de hand van magie op je telefoon. Leuk is dat je hierbij ook een beroep kunt kiezen, waardoor het meer een rollenspel wordt. Ieder beroep heeft namelijk zijn eigen zwakke en sterke punten. En dat is handig als je met anderen samenspeelt of tegen anderen vecht – wat allemaal mogelijk is.

Verder zijn er Inns (Pokéstops) waar je spullen kunt krijgen om je energie op te laden. Daarnaast zijn er Portkeys te vinden, die je naar bekende plekken uit de wereld van Harry Potter en Fantastic Beasts brengen. Net als in de films dus!

Uitrol

Zoals gezegd wordt het spel vrijdag beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Maar volgens het spel zelf volgen andere regio’s snel. De kans is dus groot dat ook wij binnenkort onze smartphone in een toverstaf kunnen veranderen!

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.