Harry Potter-fans opgelet: Wizarding World begint abonnementsdienst

Nu aan het lezen

Harry Potter-fans opgelet: Wizarding World begint abonnementsdienst

Harry Potter-fans opgelet: Wizarding World begint abonnementsdienst

De online magische wereld van Harry Potter heeft de afgelopen tijd flink wat wijzigingen doorgemaakt. Waar je vroeger naar Pottermore ging voor al je Harry Potter-nieuws, ga je nu naar de Wizarding World. Daar kun je lid worden van de officiële fanclub, je laten indelen in een huis op Zweinstein en zelfs een betaald abonnement nemen.

De fanclub op Wizarding World is eigenlijk gewoon je Pottermore-account, met wat extra’s. Niet alleen kun je je laten indelen in een huis, maar je kunt ook geheime codes vinden om magische dingen te ontgrendelen binnen de online wereld.

Vanaf volgend jaar komen er bovendien unieke ervaringen en kansen voor leden van de fanclub. Wat die zijn, daar moeten we nog even op wachten.

Abonnement op Harry Potter

En er is nu dus een abonnementsdienst bijgekomen. Dat is niet geheel verrassend, aangezien er tegenwoordig natuurlijk overal een abonnement op zit, en dus ook op dingen van Harry Potter. Het gaat om een abonnement van twaalf maanden, waarmee je onder meer toegang krijgt tot de zeven ebooks.

Heb je de boeken al eindeloos gelezen? Dan kun je gaan kijken naar nieuwe video’s van dingen die achter de schermen gebeuren, pin’s verzamelen en korting krijgen op merchandise bij diverse winkels. Ook krijg je voorrang op het reserveren van een plek bij speciale evenementen.

Verder krijg je een gepersonaliseerd notitieboek genaamd Keys and Curios. Daarop staat je naam en je huis op Zweinstein. Binnenin staan details die nog een verrassing zijn. Ook zijn er ‘betoverde sleutels’ die je met de nieuwe Wizarding World-app kunt scannen om verborgen content te bekijken. Die content wordt iedere maand geüpdatet.

Een app?

Ja, er is ook een app van de Wizarding World. Daarin zit nieuwe content, maar er zijn ook allerlei ervaringen en ‘interactieve features’.

Helaas voor ons is de app nog niet in Nederland beschikbaar. Vooralsnog is hij er alleen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en Ierland. Andere landen worden ‘binnenkort’ toegevoegd.

En ook het abonnement komt nog niet direct naar Nederland. Het zogeheten Wizarding World Gold is nu alleen nog te reserveren in de VS en het Verenigd Koninkrijk, voor 75 dollar en 60 pond voor een jaar. Mogelijk komt het abonnement later nog naar Nederland.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.