Dit is het antwoord op het mysterie van de Harry Potter-tweets

Nu aan het lezen

Dit is wat er schuilt achter de mysterieuze Harry Potter-tweets

Dit is wat er schuilt achter de mysterieuze Harry Potter-tweets

Wauw, het kon woensdag niet op met de mysterieuze hints die Pottermore weggaf, het officiële twitteraccount van de online Harry Potter-community. Tweets, met daarin donkere tekeningen van een nachtelijk woud, brachten Twitter op hol.

Fans hadden geen idee: zat er een nieuw boek aan te komen, betekende het aandacht voor de spin-off film Fantastic Beasts of was het pure magie?

Quiz

Na een dag van teasen heeft de website van Pottermore officieel aangekondigd wat erachter zit: een Patronus-quiz, te spelen op Pottermore.

Fantastisch en magisch zoals altijd, zijn de eerste oordelen over de quiz, waarmee je kunt ontdekken wie jouw Patronus is aan de hand van een paar directe vragen. Je logt je in bij Pottermore waarna je het betoverde zwarte woud wordt doorgeleid.

Op hoog tempo moet je keuzes maken die iets zeggen over jezelf. Vragen als ‘alleen’ of ‘samen’, of ‘maken’ of ‘verbeteren’. J.K. Rowling, die zelf de quiz schreef, bereidt spelers voor met de vraag of ze zich hun meest gelukkige herinnering kunnen voorstellen. Pas vanuit die positiviteit kan je de Patronus vinden die bij jou past.

Positiviteit en kracht

Voor de meer onwetende liefhebbers van Harry Potter legt J.K. Rowling op de website uit wat een Patronus ook alweer is. Het is een soort ‘anti-dementor’ in de vorm van een dier. Een beschermer die tussen jou en de dementor staat en verschijnt als iemand aan iets gelukkigs denkt en de spreuk “Expecto Patronum” uitspreekt.

Het is ook een soort positieve kracht, een bescherming van exact die dingen waar een dementor zichzelf mee voed – hoop, blijdschap en de wil om te overleven. De Patronus kan geen wanhoop voelen, zoals echte mensen dat wel kunnen, dus is het onaantastbaar voor de dementors.

Ontspannen

De Patronus heeft twee vormen: een lichamelijke, en een niet-lichamelijke. Een Patronus zonder omhulsel kan opdoemen als een mistige wolk. Een Patronus met lichaam heeft een vorm die duidelijk gedefinieerd is en meer dan rook.

Zodra je het spel begint wordt je intuïtie op de proef gesteld. Oeverloos nadenken is er dankzij de timer niet bij. Doordat Rowling indirect tegen je zegt dat je moet ontspannen, doe je dat ook echt.

Inmiddels is er al een lange lijst van elke Patronus die fans tot nu toe hebben gevonden: J.K. Rowling heeft al laten weten wie zij is.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.