HBO bevestigt: Game of Thrones 8 wordt laatste seizoen

Nu aan het lezen

HBO bevestigt: Game of Thrones seizoen 8 wordt laatste seizoen ooit

HBO bevestigt: Game of Thrones seizoen 8 wordt laatste seizoen ooit

Slecht nieuws voor alle Game of Thrones fans: Producent HBO bevestigde vandaag dat seizoen 8 definitief het laatste seizoen van de populaire fantasy serie wordt. De studiobazen hadden nog heel even goede hoop dat de saga van George R.R. Martin uiteindelijk 10 seizoenen zou kunnen gaan duren, maar de regisseurs hebben laten weten dat zij het verhaal niet zo lang willen uitmelken.

Laatste seizoen Game of Thrones

Fans speculeerden al langere tijd dat de serie 8 seizoenen zou gaan duren. Eerder deze maand werd bekend dat het eerstvolgende seizoen, seizoen 7, vertraging heeft opgelopen als gevolg van slechte weersomstandigheden, en dat het seizoen maar 7 afleveringen krijgt. Dat betekent dat de serie niet in het voorjaar, maar pas in de zomer van 2017 vervolgt wordt. Daarmee zijn de kansen op Emmy nominaties helaas wel verkeken, omdat de show dan te laat uitkomt om kans te maken op die prestigieuze prijzen.

Funny-Game-Thrones-GIFs

Game of Thrones was aanvankelijk helemaal niet zo populair maar groeide de afgelopen jaren uit tot een van de meest succesvolle TV series van dit moment. De seizoensfinale van seizoen 6 die afgelopen juni in de VS werd uitgezonden trok in totaal 9 miljoen kijkers.

Volgens producent HBO was er vanuit de zenderbazen absoluut animo voor nog 2 seizoenen extra, maar showrunners David Benioff en D.B. Weisz geven aan dat zij de show in de laatste 14 tot 15 aflevering willen afronden, om zo ‘de best mogelijke versie van het verhaal neer te zetten’. Dat belooft dus in elk geval veel goeds.

Kijkcijfersucces

In totaal bekeken ca. 23 miljoen mensen het zesde seizoen, het is niet bekend of dat inclusief de grote hoeveelheid ‘illegale kijkers’ is die Game of Thrones de dag na uitzending downloaden. Game of Thrones brak de afgelopen jaren steevast downloadrecords op torrentsites zoals The Pirate Bay en is tot op heden de meest gedownloade serie van het web.

Waar blijft Winds of Winter?

Wanneer het langverwachte volgende boek uitkomt van Game of Thrones bedenker en auteur G.R.R. Martin is nog altijd niet bekend. Fans hopen dat zijn boek ‘Winds of Winter’ nog dit najaar verschijnt, zodat de echte fans niet tot volgend jaar hoeven te wachten om te weten hoe het verder gaat met de Game of Thrones saga.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.