Helaas: Er komt een einde aan The Chilling Adventures of Sabrina

Nu aan het lezen

Helaas: het vierde seizoen is ook het laatste voor The Chilling Adventures of Sabrina

Helaas: het vierde seizoen is ook het laatste voor The Chilling Adventures of Sabrina

Slecht nieuws voor de fans van The Chilling Adventures of Sabrina: de serie komt ten einde. Netflix heeft aangekondigd dat er later dit jaar nog een vierde seizoen komt van de bovennatuurlijke serie, maar dat dat ook het einde is. Jammer, want de makers hebben laten doorschemeren dat er in het vijfde deel een cross-over met Riverdale zou komen.

The Chilling Adventures of Sabrina gaat over een meisje dat half heks en half mens is. Dit meisje, Sabrina Spellman, probeert een manier te vinden om haar heksenleven en haar menselijke leven met elkaar te combineren. Logischerwijs is dat nogal ingewikkeld, zeker omdat de dingen in de wereld van heksen invloed hebben op haar leven als mens.

De serie moest ooit op Amerikaanse zender The CW verschijnen als een zusterserie voor Riverdale. Maar voor het debuut van de serie verplaatste het naar Netflix. Maar The Chilling Adventures of Sabrina bleef in hetzelfde universum bestaan als Riverdale.

Het einde is nabij…

De serie leek het best goed te doen tijdens de drie seizoenen die al verschenen zijn. Maar Netflix heeft dus toch besloten er een streep door te zetten, schrijft Variety. Gelukkig verschijnt er nog wel een vierde seizoen, dat een spannend, sexy en bovennatuurlijk einde belooft.

In de acht laatste afleveringen zien we hoe de Eldritch Terrors aankomen in Greendale. De heksen moeten de verschillende dreigingen één voor één aanpakken, totdat ze uiteindelijk bij de grootste komen: The Void. Tegelijkertijd probeert Nick zijn weg terug te vinden naar het hart van Sabrina. Maar misschien is het al te laat.

Dit laatste seizoen moet aan het einde van dit jaar verschijnen, al is er nog geen exacte datum bekendgemaakt.

Wat had kunnen zijn (en nog steeds is?)

Het einde van de serie stond overigens niet voor iedereen in de planning, blijkt uit een tweet van showrunner Roberto Aguirre-Sacasa. Hij zegt namelijk dat een vijfde seizoen een verhaal over een heksenoorlog zou vertellen. In de stripboeken zien we nu hoe Sabrina de mensen uit Riverdale ontmoet. De kans is dus groot dat we dit ook op het scherm hadden kunnen zien, als Netflix er niet mee gestopt was. Gelukkig zijn er nog stripboeken!

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.