Het is officieel: Emily in Paris krijgt een tweede seizoen

Nu aan het lezen

Het is officieel: Emily in Paris krijgt een tweede seizoen

Het is officieel: Emily in Paris krijgt een tweede seizoen

Bonjour, mon dieu en au revoir: stof je Frans maar weer af, want 2020 is net weer een beetje beter geworden. Zo aan het einde van het jaar geeft Netflix namelijk goed nieuws: Emily in Paris krijgt een tweede seizoen.

Emily in Paris is een geheel nieuwe Netflix-serie die afgelopen oktober op de streamingdienst verscheen. De serie – met Lily Collins in de hoofdrol – gaat over de ambitieuze marketingmanager Emily uit Chicago. Wanneer haar bedrijf een Frans luxe marketingbureau overneemt, krijgt Emily onverwachts haar droombaan in Parijs. Zij mag namelijk de social mediastrategie vernieuwen. Maar dat betekent dus ook dat ze naar Parijs moet verhuizen.

Het geheel nieuwe leven van Emily zit vol met avonturen en verrassende uitdagingen. Want hoe win je je collega’s voor je en hoe maak je vrienden? En dan zijn er ook nog allerlei romances te vinden in Parijs. Kortom: het leven is daar maar druk.

Fransen minder enthousiast

Hoewel de serie in Frankrijk niet altijd even lovende kritieke krijgt, is het op andere plekken een flinke hit. Bedenker Darren Star – die ook achter Sex and the City zit – verduidelijkt tegenover Variety dat het ook helemaal geen Franse serie is en dat het juist om de cultuurschok gaat waar Emily doorheen moet. “Het is vanuit een Amerikaans standpunt gemaakt en het gaat om een Amerikaanse ervaring over in Parijs zijn. Ik denk dat het beide culturen een beetje belachelijk maakt”, aldus Star.

Voor veel mensen werkt die aanpak en we kunnen er dus nog een seizoen langer van genieten. Helaas is nog niet bekend waar dat nieuwe seizoen over gaat of wanneer deze verschijnt.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.