Hilarisch: AI en inspirational quotes die volledig misgaan - Vance

Nu aan het lezen

Hilarisch: AI en inspirational quotes die volledig misgaan

Hilarisch: AI en inspirational quotes die volledig misgaan

Inspirational quotes zijn op zich al hilarisch maar al helemaal als er een sinister tintje aan wordt toegevoegd. Weg is het cliché, peachy karakter van leuzen die je sinds de komst van Xenos en het internet mateloos irriteren.

Er is één variant die wel erg luguber is. De maker is InspiroBot, een bot die zelfstandig leuzen fabriceert a ‘reik voor de sterren en verder’. Althans, dat is de bedoeling.

Duister grapje

Het probleem is echter dat deze AI gek is geworden. Soms post de bot – die je makkelijk zelf kan gebruiken – inspirational quotes die de welbekende diepgang van een bord karton hebben, maar de meeste content die het produceert is nogal, eh, verontrustend.

Het zijn niet alleen de teksten waarvan je de kriebels krijgt; het is de combinatie met het beeld waardoor alles een bijzonder gekke lading krijgt. Inspirational? Dat niet meer. Angstaanjagend en de zin om heel hard weg te rennen van je beeldscherm? Check, check dubbelcheck.

Onbekend

Op dit moment is er nog niet veel bekend over hoe deze AI aan deze hilarische doch enge posters komt. Diverse bronnen zeggen dat het mogelijk is dat de rare quotes niet geheel per ongeluk zijn. Iets wat dit weggeeft is ook de zin ‘Genereert voor eeuwig inspirational quotes voor de oneindige verrijking van het doelloze menselijke bestaan.’ Hup, dit klinkt als een duister grapje, AI of niet.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.