Hillary Clintons app geeft haar supporters levensechte beloningen

Nu aan het lezen

Hillary Clintons nieuwe app geeft haar supporters levensechte beloningen

Hillary Clintons nieuwe app geeft haar supporters levensechte beloningen

“Ik weet niet wie de maker is van Pokémon Go, maar ik wil een manier vinden om ze naar de stembus te krijgen.” Deze grap van Hillary Clinton over het immens populaire spel Pokémon Go was spot on, net zoals de meest recente move van de presidentskandidaat voor de Amerikaanse Democratische Partij.

Beloning

Clinton supporters ‘Hillary for America’ hebben Hillary 2016 gelanceerd in de App store. Het is een app met dagelijkse uitdagingen, opdrachten en quizjes voor Clinton liefhebbers.

Ook geeft de app digitale en fysieke beloningen aan vrijwilligers die de Clinton ondersteunen in haar slag om het presidentschap.

my hq

Gebruikers kunnen hun eigen digitale hoofdkwartier openen en het design aanpassen. Denk aan het verschuiven van bureaus, stoelen en gigantische Amerikaanse vlaggen in aanloop naar de verkiezing in november.

Competitie

Spelers kunnen tegen elkaar strijden op lokaal-, staats-, en nationaal niveau. Ze krijgen zo te zien wie het hardst werkt voor Hillary. Het aantal verkregen punten staat namelijk gelijk aan het ontvangen van bijvoorbeeld teksten van Hillary’s campagne. Met genoeg sterren krijg je ook fysieke beloningen, zoals toegestuurde en ondertekende producten door Clinton.

Hillary Clinton

Opvallend aan de app is dat hoewel Clinton gedurende haar campagne in de strijd met Trump zich meer focust op de positieve dingen die zij zou kunnen doen voor de V.S. in plaats van zijn negatieve invloed, presenteert ze zichzelf in de app als het enige verweer als het op de Republikeinse kandidaat aankomt, schrijft The Verge in een eerste recensie.

Geschiedenis schrijven

“Het enige dat tussen Donald Trump en ons presidentschap staat zijn wij”, aldus de beschrijving van de app. Het vraagt gebruikers geschiedenis te schrijven door het spel te downloaden.

De app is alleen nog te verkrijgen op iOS – de Android versie is nog in ontwikkeling.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.