H&M lanceert een nieuw initiatief: World Recycle Week - Vance

Nu aan het lezen

H&M lanceert een nieuw initiatief: World Recycle Week

H&M lanceert een nieuw initiatief: World Recycle Week

We weten allemaal dat H&M zich al langer inzet om zo duurzaam en milieu- en mensvriendelijk mogelijk te werk te gaan. Bijvoorbeeld met haar basics van organic cotton, de Conscious collectie, een jaarlijks sustainability-rapport en korting in ruil voor je oude kleding, zodat ze deze kunnen recyclen.

Maar H&M komt nu met iets nieuws: World Recycle Week. Van 18 t/m 24 april organiseert de keten een wereldwijde kledinginzamelingsactie onder H&M klanten met als doel 1000 ton afgedankte kledingstukken in te zamelen. H&M klanten kunnen in 3600 winkels wereldwijd hun afgedankte kledingstukken afgeven, waarop ze gerecycled kunnen worden tot nieuwe producten.

Zangeres M.I.A. nam speciaal voor de World Recycle Week een videoclip op, waarin ze mensen oproept mee te doen aan de recycle actie. In haar video, die 11 april gelanceerd zal worden op hm.com, komen bekendheden en bloggers voorbij die zelf weer rehaul-video’s opnemen. In deze video’s laten ze zien dat ze meedoen aan World Recycle Week door hun kleding te doneren. De zogeheten rehaul-video’s zijn een reactie op de ‘haul-video’s’, waarin bloggers kleding showen die ze net hebben aangeschaft.

#HMrehaul

En jij kunt nu ook meedoen! Door je eigen rehaul-video te maken en te posten op social media onder de hashtag #HMrehaul draag je je steentje bij aan het wereldwijde fashion initiatief, en in ruil voor je afgedankte stukken ontvang je ook nog eens fikse kortingen. H&M hoopt dat het recyclen van kleding op deze manier steeds vanzelfsprekender wordt.

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.