Hoe jongeren van nu reageren op Windows 95 - Vance

Nu aan het lezen

Hoe jongeren van nu reageren op Windows 95

Hoe jongeren van nu reageren op Windows 95

Ongeveer vijftien jaar geleden zaten we met z’n allen achter bakbeesten van computers na school met elkaar te MSN’en. Dit kunnen we ons nu al totaal niet meer voorstellen. Je smartphone kan nu zelfs meer dan een computer met Windows 95, waarbij je minuten moest wachten voordat hij opgestart was. In de serie ‘Teens React To’ is nu een aflevering gemaakt waarin ze jongeren met een oude computer laten werken.

Voor dit filmpje werd een Dell computer met Windows 95 gebruikt. De jongeren zijn 17, 18 en 19 jaar oud en aan hen wordt gevraagd om de computer aan te zetten. Dit doen ze door op de knop op het beeldscherm te drukken, maar hiermee gaat alleen het beeldscherm aan. Ook wordt ze gevraagd om iets op internet op te zoeken.

Hoewel je best zou kunnen stellen dat dit filmpje een beetje overdreven is (het blijft Amerikaans), is het wel weer even nostalgie naar je kindertijd. MSN’en met al je vrienden, spelletjes spelen op sites als Spele.nl en je uren lang kunnen vermaken met Paint.

En het doet je beseffen welke technologische innovaties er in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Nu, 21 jaar na de introductie van Windows 95, zijn we 24 uur per dag online, worden er proefritten gemaakt met zelfrijdende auto’s en kunnen we drones de lucht in sturen. Als je dit iemand toen had verteld, had niemand je geloofd.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.