Hoe lang houd jij je goede voornemens vol? - Vance

Nu aan het lezen

Hoe lang houd jij je goede voornemens vol?

Hoe lang houd jij je goede voornemens vol?

We hebben ze allemaal: goede voornemens. Rond de feestdagen worden de herinneringen aan 2016 opgehaald en wordt er nagedacht over wat er aankomend jaar beter kan of juist stand moet houden. De meest voorkomende zijn gezond eten, geld sparen, meer sporten, maar hoeveel van deze voornemens komen er daadwerkelijk van terecht? Het Amerikaanse Elliptical Reviews onderzocht dit onder 2000 Amerikanen.

Zoals ik al zei zijn de meest voorkomende voornemens diëten of gezonder eten (71 procent), meer sporten (64 procent), afvallen (54 procent), geld sparen of minder uitgeven (32 procent). Ook het leren van een nieuwe vaardigheid of een nieuwe hobby wordt door 26 procent genoemd als voornemen. Stoppen met roken, meer lezen, minder alcohol drinken en opzoek gaan naar een nieuwe baan ligt allemaal rond de 20 procent.

Vrouwen meer bezig met gezondheid

Wat opvalt is dat vrouwen meer hun voornemens waarmaken als het gaat om gezondheid dan mannen: 78 procent van de vrouwen eet daadwerkelijk gezonder in tegenstelling tot 63 procent van de mannen. Bovendien verliest 63 procent van de vrouwen gewicht terwijl dat bij de mannen maar 46 procent is.

Daarentegen vervullen mannen wel beter de voornemens opzoek gaan naar een nieuwe baan en minder alcohol drinken. 20 procent van de mannen drinkt minder alcohol tegenover 11 procent van de vrouwen.

Als je kijkt naar welke generatie het meest hun voornemens vervullen, zijn millennials het beste in het leren van een nieuwe vaardigheid of hobby met 32 procent. De babyboomers zijn daarentegen weer beter in afvallen met een ruime meerderheid van 66 procent.

Top 3 gefaalde voornemens

Een ander opvallend punt is dat de drie meest voorkomende voornemens ook bij de top 3 van meest gefaalde voornemens horen: diëten, meer sporten en afvallen. 54 procent van de ondervraagden wie gezonder wilde eten heeft 44 procent dit weten vol te houden.

De grootste reden voor het falen van de goede voornemens is het gebrek aan doorzettingsvermogen en een plan. Ook zeiden sommigen ondervraagden dat de voornemens te hoog gegrepen voor ze waren of de doelen niet goed genoeg waren gedefineerd.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017? En wat ga jij er aan doen om deze te realiseren?

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.