Hoera: Disney+ is nu exclusief beschikbaar in Nederland!

Nu aan het lezen

Hoera: Disney+ is nu beschikbaar in Nederland met een gratis proefperiode!

Hoera: Disney+ is nu beschikbaar in Nederland met een gratis proefperiode!

We dachten dat we tot 12 november moesten wachten. Maar dat blijkt niet het geval: Disney+ is gearriveerd in Nederland! Disney heeft namelijk besloten om de dienst in ons kikkerlandje te testen, wat betekent dat we de Netflix-concurrent tot en met 11 november gratis mogen uitproberen.

De officiële lanceerdatum van Disney+ is dus niet gewijzigd. Wereldwijd is dat namelijk nog steeds 12 november. En vanaf die dag moeten wij ook gaan betalen. Maar tot die tijd kunnen we de bibliotheek van het bedrijf alvast gaan uitpluizen, schrijft het AD.

In die bibliotheek staat ook al behoorlijk wat. Films en series van Disney, National Geographic, Marvel, Star Wars en Pixar zijn nu allemaal te bekijken. En ja, dat zijn dus nieuwere producties als Star Wars: The Last Jedi en Avengers: Infinity War.

Op 12 november komt er nog meer bij. Disney werkt namelijk aan een reeks nieuwe producties, speciaal voor de streamingdienst. Denk bijvoorbeeld aan The Mandalorian van regisseur Jon Favreau (Avengers: Endgame en The Lion King), een reboot van Lizzy McGuire (ja, echt!) en een remake van de klassieker Lady en de Vagebond.

Hoe werkt het?

Disney+ doet in veel opzichten denken aan de concurrentie. Net als bij bijvoorbeeld Netflix kun je profielen aanmaken. Hier zijn er maximaal zeven mogelijk, en je kunt op maximaal vier schermen tegelijkertijd streamen. Dat streamen kan ook in een 4K-resolutie, mits de content (en je televisie) dat ondersteunt.

Disney is natuurlijk niet alleen een studio voor volwassenen, maar ook voor de kleintjes. Daarom zijn er speciale Kids-profielen aan te maken, waarmee ze toegang krijgen tot content speciaal voor hun leeftijd. De enge documentaires en films blijven zo dus automatisch uit hun zicht. Wel zo gemakkelijk.

Ook is het mogelijk om series en films te downloaden, zodat je ze ook zonder internet kunt kijken. Handig als je bijvoorbeeld in de trein zit, of in de herfstvakantie naar Spanje rijdt. Dat downloaden kan bovendien onbeperkt, dus je kunt echt voor genoeg content voor onderweg zorgen.

Zo begin je met streamen

We kunnen vanaf nu dus al gratis aan de slag met de dienst. Dat doe je door een account aan te maken via bijvoorbeeld Disneyplus.nl. Ook kun je dit doen via de Android– of iOS-app van de dienst.

De daadwerkelijke films en series kun je dus ook via Android-apparaten en iOS-apparaten bekijken. Daarnaast kan dit op je Apple TV, via Chromecast, de Xbox One en de PlayStation 4.

De gratis proefperiode loopt automatisch af als de dienst op 12 november gelanceerd is. Dan ga je dus ook betalen. Een abonnement kost 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. En daarmee krijg je alles wat we hiervoor al noemden, plus de content die Disney nu aan het maken is en nog gelanceerd wordt.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.