Coronacrisis vertraagd release van vijf langverwachte films

Nu aan het lezen

Hollywood heeft last van coronacrisis: vijf langverwachte films zijn flink vertraagd

Hollywood heeft last van coronacrisis: vijf langverwachte films zijn flink vertraagd

De coronacrisis duurt voort en dat is voor veel industrieën slecht nieuws. Zo ook voor de filmindustrie, waar diverse projecten flinke vertraging op hebben gelopen. Afgelopen week werd bijvoorbeeld bekend dat vijf langverwachte films niet volgens planning gaan verschijnen.

Eén van die films is Tenet, een spionagethriller van regisseur Christopher Nolan. Nolan kenden we al van films als Inception, Memento en de Dark Knight-trilogie. Tenet is het nieuwste project waar hij aan werkt, met Robert Pattinson en John David Washington in de hoofdrollen. Mocht je nu direct nieuwsgierig zijn, dan hebben we niet direct dramatisch nieuws. Tenet heeft nog relatief weinig vertraging opgelopen: de film verschijnt nu op 31 juli in de bioscopen, in plaats van op 17 juli, meldt Variety.

Helaas is het nieuws voor een andere langverwachte film veel minder goed. De tweede Wonder Woman-film, Wonder Woman 1984, heeft namelijk twee maanden vertraging opgelopen. En dat is niet eens de eerste keer. Wonder Woman 1984 moest eigenlijk op 5 juni al verschijnen, maar dat werd uitgesteld tot 14 augustus. Nu blijkt dat ook die datum te ambitieus was: de film is uitgesteld tot 2 oktober.

Matrix meest vertraagd

Wonder Woman 1984 en Tenet hebben misschien wel de minste vertraging van alle films uit dit rijtje. De nieuwe Tom Hanks-film Bios, waarin we volgen hoe een robot op een post-apocalyptische aarde de hond van zijn stervende maker moet beschermen, moest eigenlijk op 2 oktober in de bioscoop komen. Maar helaas: dat wordt nu 16 april 2021, weet Variety.

Volgend jaar zien we ook eindelijk de nieuwe documentaire van Peter Jackson over The Beatles. The Beatles: Get Back moest eigenlijk op 4 september verschijnen, maar is volgens Variety uitgesteld tot 27 augustus 2021. Dit is natuurlijk niet de eerste documentaire over de populaire band, maar hij is wel een stuk vrolijker dan de eerdere film Let It Be. Let It Be ging vooral over hoe de groep uit elkaar ging, terwijl Get Back zich meer richt op de goede tijden van The Beatles.

En tot slot is er The Matrix 4, die officieel nog geen naam heeft. Deze film is nog volop in productie in Duitsland, waar het coronavirus de afgelopen maanden flink heeft huisgehouden. Als gevolg daarvan moest de productie worden stilgelegd, wat nu betekent dat de film vertraagd wordt. De film zou eigenlijk op 21 mei 2021 verschijnen, maar is nu uitgesteld tot 1 april 2022, aldus Variety.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.