Rust nodig? Dit glazenhuis is om een boom heen gebouwd - Vance

Nu aan het lezen

Rust nodig? Dit glazenhuis is om een boom heen gebouwd

Rust nodig? Dit glazenhuis is om een boom heen gebouwd

Wie wil er nou niet in een boomhut wonen? Als kind kon je veel vriendjes en vriendinnetjes maken als je een boomhut in de tuin had staan. Aibek Almassov uit Kazachstan moet dit ook gedacht hebben. Vandaar dat hij een glazen huis heeft gemaakt, dat rond een boom gebouwd kan worden.

Het huis dat Almassov heeft ontwikkeld is de uitgebreide versie van een boomhut. Met het huis wil de designer een uitvlucht bieden uit de “betonnen dozen” waar we in leven. Het glazen huis is rond en geeft een 360 graden view.

In 2013 was er een investeerder die geïnteresseerd was in het ontwerp, maar nog voordat het gebouwd kon worden trokken ze de stekker eruit. Gelukkig is er nu een nieuwe investeerder die graag mee wil werken aan het realiseren van het huis. “Het is niet zo moeilijk om te bouwen”, vertelde Almassov aan Dezeen. “Het probleem was om een investeerder te vinden.”

tree-house-aibek-almassov-forest-architecture_dezeen_1568_5

“Op dit moment hebben we de eerste investeerder gevonden”, voegde hij toe. “Het gaat om een bedrijf dat transparante zonnepanelen in glas maakt. Hij is geïnteresseerd en op dit moment zijn we met hem aan het onderhandelen.”

Op de foto’s is het huis geplaatst in een bos, maar dit hoeft niet per se. Het huis is niet gebonden aan een bepaalde plaats. “Het doel van dit glazenhuis is om een uitweg te bieden aan het drukke stadsleven”, vertelt de architect. “We wilden de mogelijkheden van het moderne industriële design en de schoonheid van de natuur combineren. Nog belangrijker is dat het huis geheel milieuvriendelijk is.”

Natuurlijk prachtig, zo’n huis. Je moet alleen wel zeker weten dat je het op een plek neerzet waar geen mensen komen. Het lijkt me namelijk niet echt fijn om de hele dag van alle kanten bekeken te worden.

tree-house-aibek-almassov-forest-architecture_dezeen_1568_1

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.