'I F*cking Love Science' bedenker weigert $30 miljoen - Vance

Nu aan het lezen

‘I F*cking Love Science’ bedenker weigert $30 miljoen

‘I F*cking Love Science’ bedenker weigert $30 miljoen

Je komt het ongetwijfeld een keer tegen op Facebook: een post van ‘I F*cking Love Science’ (IFLS).

De pagina bespreekt regelmatig opvallende onderwerpen binnen de wetenschap, zoals een vulkaan dat blauwe lava spuwt of een elektrische rolstoel voor een kitten. De onderwerpen zijn dermate interessant dat de site en Facebook pagina inmiddels is uitgegroeid tot een sociaal fenomeen met 22 miljoen likes.

Maar zo lang bestaat de site nog niet: Elise Andrew richtte IFLS in 2012 op. Ze begon met het posten van memes, feitjes, en andere vormen van deelbare content op Facebook. Dit heeft geleid tot een groot succes maar Elise heeft ook een lading kritiek over zich heen gekregen, voornamelijk van wetenschappers die haar beschuldigen van onjuiste vermeldingen, onbewezen claims en het niet toewijzen van auteurschap.

Ondanks het feit dat Andrews sinds een paar jaar geen interviews meer geeft, voelde zij de noodzaak om zich op Twitter te uiten over een bijzonder aanbod en waarom zij die weigerde. Zij is nog steeds de enige persoon die bijdraagt aan IFLS en vertelde in een tweet dat een potentiële koper haar $30 miljoen aanbood voor de site. Menig persoon zou zonder nadenken die aanbod aannemen, maar Andrews weigerde en legt uit dat de site veel meer voor haar betekent dan geld.

Andrews deelde dit persoonlijke stukje informatie heel openlijk op Twitter op 10 oktober, World Mental Health Day. Met haar eigen verhaal probeert zij anderen steun te bieden. Na haar mededeling laat ze weten dat er veel nadelen hangen aan een functie als publiek figuur, waarbij zij verwijst naar een beledigend Facebook bericht. Bekijk de Twitter feed van Andrew voor meer informatie.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.