Afvallen? Drink dan deze wijn! - Vance

Nu aan het lezen

Afvallen? Drink dan deze wijn!

Afvallen? Drink dan deze wijn!

Het is alweer februari en dat betekend dat de helft van alle goede voornemens alweer in het water is gevallen. Had jij je voorgenomen om een aantal kilo’s te verliezen, maar kun je dat ene wijntje gewoon niet laten staan? Goed nieuws! Van onderstaande wijnen kun je best een glas drinken wanneer je wilt afvallen!

Natuurlijk verschilt de manier waarop je het beste gewicht kunt verliezen per persoon. Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken die allemaal iets anders bewijzen en eigenlijk zie je door de bomen het bos niet meer. Toch draait afvallen altijd om de verhouding tussen het aantal calorieën dat je binnen krijgt en lichamelijk beweging waarmee je weer calorieën verbrandt.

Nu kun je van de een op de andere dag besluiten om alleen nog maar op een blaadje sla te leven, maar dit houdt niemand zijn hele leven lang vol. Verstandiger is het om je gehele levensstijl aan te passen, op een manier die voor jou werkt. En hier past best een lekker wijntje in! Zolang je voor een wijntje maar weer een extra rondje met de hond loopt!

De calorieën in wijnen variëren namelijk tussen de 90 en 300 calorieën per glas. Handig om te weten welk wijntje je nu natuurlijk het beste kunt drinken!

food-drink-kitchen-cutting-board

Champagne en mousserende wijnen

Volgens Foxnews kun je wanneer je voor een lekker wijntje kiest het beste kiezen voor een glas Champagne of mousserende wijn. In deze wijnen zitten namelijk ‘slechts’ 90 tot 125 calorieën per glas. Bijkomend voordeel is dat deze wijnen vaak in een ‘flute’ worden geserveerd, een langwerpig glas dat vaak iets kleiner is dan een normaal wijnglas. Kies wel voor de droge varianten die zo min mogelijk suiker bevatten zoals ‘Brut’, ‘Extra Brut of ‘Brut Nature’.

Witte wijn

Wil je voor een witte wijn gaan, dan kun je het beste voor een wijn gemaakt van druiven uit koelere wijnstreek gaan zoals Frankrijk, Duitsland en Italië. Deze druiven bereiken namelijk niet dezelfde rijpheid als in warme wijnstreken, waardoor er minder calorieën in de wijn zitten. Hoe rijper de druif is, hoe hoger het suikergehalte is. Kies daarom bijvoorbeeld voor een pinot grigio, sauvignon blanc en riesling.

Rode wijn en rosé

Wanneer je een wijntje wil met min mogelijk calorieën kun je het beste kiezen voor een witte variant. Ben je toch echt een rode wijn en rosé liefhebber, dan zijn er nog wel een aantal wijnen die je dan beter kunt drinken dan een andere wijn. Zo kun je bij een rode wijn het beste gaan voor een lichtere variant als Gamay, pinot Poir of Barbera. Hier zit minder alcohol en suiker in dan in bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon en Zinfandel. Voor een rosé kun je het beste kiezen voor een droge variant waaraan geen suikers zijn toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een uit de Provence!

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.