IKEA start met verkoop zonnepanelen

Nu aan het lezen

IKEA start met verkoop zonnepanelen

IKEA start met verkoop zonnepanelen

Naast Zweedse gehaktballetjes en een compacte slaapbank, kan je bij de IKEA nu ook terecht voor zonnepanelen. Althans: in het Verenigd Koninkrijk. Het is de tweede poging van de meubelgigant om op laagdrempelige wijze huishoudens aan de schone energie te krijgen, nadat een tweejarige pilot met een Chinese energiemaatschappij mislukte, dat schrijft The Guardian vandaag.

Terugloop

Het nieuws is opvallend omdat de Britse overheid enorm kort op de subsidies die doorgaans worden verstrekt aan huiseigenaren die hun energie willen opwekken via zonnecellen. De verkoop van milieuvriendelijke energie-opwekkers liep de laatste maanden terug met zo’n 75 procent.

Toch zet IKEA haar missie om meer duurzaam te zijn stug voort, samen met energiemaatschappij SolarCentury.

Geld

Volgens Joanna Yarlow, IKEA’s hoofd duurzaamheid in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, blijkt uit eigen onderzoek dat een derde van de huiseigenaren ondanks de bezuinigingen nog steeds wil investeren in zonne-energie. De meeste zeggen dit te doen omdat ze hiermee geld verwachten te besparen.

De zonnepanelen zijn sinds maandag online en in drie interne IKEA shops te krijgen en dat zal tegen het einde van de zomer in alle filialen het geval zijn. Het is nog niet duidelijk of de Zweedse gigant haar zonnekoers zal uitbouwen naar andere landen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.