In de VS worden studenten beloond met gratis eten

Nu aan het lezen

In de VS worden studenten beloond als ze niet op hun telefoon kijken

In de VS worden studenten beloond als ze niet op hun telefoon kijken

Als je tijdens college boven in de zaal zit, kun je heel goed zien dat maar een klein deel van de studenten oplet. De meesten zitten andere dingen te doen op hun laptop of telefoon. In de VS is vooral het telefoongebruik van studenten tijdens college een probleem. Twee studenten ontwierpen de app Pocket Points. Deze app wil dat jij zolang mogelijk niet op je telefoon kijkt. Hiervoor krijg je punten en deze punten kun je inleveren voor gratis eten. Gratis. Eten.

De app werkt op basis van gps. Studenten van 100 scholen in de VS kunnen de app dowloaden. Wanneer ze in college zitten, openen ze de app en sluiten leggen hun telefoon weg. De app houdt de tijd bij dat er niet op de telefoon gekeken wordt. Voor deze tijd krijgt de student punten. Deze punten kunnen ze dan inleveren tegen gratis eten of korting bij eettentjes in de buurt. Bijvoorbeeld bij Starbucks, Subway en Burger King.

Twee studenten ergeren zich aan het feit dat studenten tijdens college continu hun telefoon bij de hand hebben en niet op letten. Ze bedachten de app en deze is zo succesvol dat de bedenkers inmiddels gestopt zijn met hun studie om zich te focussen op de app. In de VS heeft de app al meer dan 500 duizend gebruikers en al met meer dan 12 honderd bedrijven samengewerkt, meldt Businessinsider.

Ik hoop dat deze app ook snel in Nederland beschikbaar is, want ik zie de gratis lunch al voor me.

De app Pockets Point waarbij je punten verdiend voor gratis eten

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.