In dit verlaten pretpark wonen nog steeds mensen - Vance

Nu aan het lezen

In dit verlaten pretpark wonen nog steeds mensen

In dit verlaten pretpark wonen nog steeds mensen

In het plaatsje Yangon, de toenmalige hoofdstad van Myanmar werd in 1997 door een aantal van de meest machtigste mannen van de Myanmar-dictatuur een splinternieuw pretpark geopend. Het park werd waarschijnlijk geopend zodat de mensen die onder de strenge regels van de dictatuur leefden afleiding konden vinden.

Zo’n 18 jaar later ligt het park er verlaten bij en groeien er bomen en planten over wat eerder de glorieuze achtbaan was. In een ruimte die de naam ‘Happy Child World’ draagt staan vervallen spelcomputers en ballen uit de ballenbak liggen verspreid over de gehele vloer.

The game center in the old abandoned amusement park in downtown Yangon, Myanmar.  Photo by Lauren DeCicca

Toch leven er nog steeds tientallen mensen in de verlaten restaurants en gebouwen aan de zuidkant van het voormalige pretpark dat zo’n drie jaar geleden gesloten werd. Ko Soe, een neefje van oude restaurant-eigenaar laat aan Mashable weten dat niemand het plots werkloze personeel uit de winkels heeft verdreven en ze er daarom nog steeds wonen.

An old merry go round at the amusement park in Yangon, Myanmar.  Photo by Lauren DeCicca

Waarom het park werd gesloten kan niemand vertellen. Zo wordt er gezegd dat de directeur niet kwam opdagen tijdens een vergadering met de overheid, waardoor het contract niet verlengt werd. Er gaan echter ook geruchten over dat de omgeving rondom het park achteruit ging en er vaak gevechten plaats vonden en er zelfs een moord werd gepleegd.

happyworld9

Nu Nu Htwe stands at the entrance to her home near the amusement park.  Photo by Lauren DeCicca

Closed game centers and restaurants at the old amusement park in Yangon, Myanmar.  Photo by Lauren DeCicca

Wat de toekomst van het park is weet niemand, voor nu is het in ieder geval een woonplek voor een aantal plekken en een mystieke toeristische trekpleister. Bekijk het gehele artikel over het verlaten pretpark hier op Mashable.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.