Nieuwe Instagramopties maken SnapChat bijna overbodig - op de filters na

Nu aan het lezen

Nieuwe Instagramopties maken SnapChat bijna overbodig – op de filters na

Nieuwe Instagramopties maken SnapChat bijna overbodig – op de filters na

Het onderscheid tussen SnapChat en ‘concullega’ Instagram wordt steeds kleiner. Met de Stories-feature kunnen we al korte verhalen van bekenden en onbekenden bekijken, maar nu komt daar nog iets bij.

Instagram komt met een feature waarmee gebruikers verdwijnende foto’s en video’s naar volgers kunnen sturen, aldus een aankondiging maandag. De toepassing lijkt bizar veel op die van rivaal SnapChat, maar behoudt de gebruiksvriendelijkheid. Een moeilijkheidsgraad en kritiekpunt van menig mens die nog niet heel Snapvaardig is

giphy-4

De verdwijnende foto’s zullen net als op SnapChat een paar seconden in beeld zijn waarna ze ‘verdwijnen’. Individuele vrienden en volgers kunnen daarmee genieten van mysterieuze momenten zonder dat het voor altijd in je gespreksgeschiedenis staat.

Maar, Instagram zou Instagram niet zijn, als het niet iets had bedacht op het dilemma als je écht heel graag een foto wilt bewaren. Een simpele screenshot, al zal de zender daar wel bericht van krijgen. Ook bij een replay van een video, krijg je daarvan een melding.

Naar verluid zal de nieuwe functie, zo’n twee maanden na de stories-feature, in de loop van maandag mondiaal worden uitgerold.

Live-streaming

Een andere aankondiging gaat over de nieuwe livestream mogelijkheid binnen de app. Met de ‘Start Live Video’ knop, kunnen Instagrammers in real-time beelden de wereld in slingeren – maximaal een uur lang. Als je geen zin hebt in commentaar of reacties, kun je de comments altijd uitschakelen. Gebruikers kunnen pushmeldingen aanzetten zodra een account die ze volgen live gaat.

Het is op z’n zachtst gezegd bizar te noemen hoe erg deze functie lijkt op de optie binnen Facebook. Het enige verschil: Instagram zegt het videomateriaal na een live-sessie niet op te zullen slaan.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.