Instagram-account Mari Andrew illustreert letterlijk jouw leven

Nu aan het lezen

Instagram-account Mari Andrew illustreert letterlijk jouw leven

Instagram-account Mari Andrew illustreert letterlijk jouw leven

De grootste kritiek op Instagram is dat het een weergaloze, perfecte weergave is van de wereld. We genieten alleen maar van struggle free tripjes naar de zon, ontmoeten gegarandeerd die ene en worden gesponsord door make-opmerken en champagnelabels om dit fabuleuze leven in stand te houden.

Dat is één deel van het sociale medium. Het andere is iets diverser. Het is die kant waar feministische accounts als free the nipple aan terrein winnen, waar modellen zich uitspreken over horrorgebeurtenissen en bodyshaming én het is de plek van illustratoren. Want soms zijn foto’s of teksten niet de beste middelen om je gevoelens onder woorden te brengen.

Expressiemiddel

Een groot persoonlijk favoriet is het account van Mari Andrew. Haar voornaam, uit te spreken als ‘marri’ zoals ‘calamari’, is van oorspronkelijk schrijver, werd toen illustratrice en is bovenal lady, aldus haar populaire account.

Sinds kort is de Amerikaanse met Spaanse roots (hence de naam) begonnen met een kleine webshop vol illustratiewerken, en die website is precies in de stijl van haar Instagram-account. Goed nieuws voor fans, die ruimschoots aanwezig zijn en dagelijks reageren op de zeer herkenbare posts over met name hartenzeer, voorjaarsdips en het vallen en opstaan van een creatief project.

Hoewel je Mari waarschijnlijk nooit zult ontmoeten, geven haar werken een zeer persoonlijk kijkje in haar leven. Ze is eerlijk over haar onzekerheden maar glashelder over haar doelen: de wereld inspireren met haar werken en een kunstzinnige uitlaatklep hebben – te wijten aan een rocky start.

Herkenbaar

“Ik ben altijd een schrijver geweest maar ik werd een illustrator toen ik door een lastige tijd ging, twee jaar geleden, en ik een nieuwe vorm van zelfexpressie nodig had. Ik probeer gitaarles, salsa, surfen en instructiekookvideo’s maar het tekenen is gebleven.”

Voor een ‘hobby-illustratrice’ is Mari behoorlijk goed. En nogmaals, herkenbaar. Maar oordeel vooral zelf.

 

View this post on Instagram

Plan accordingly

A post shared by Haley Weaver (@haleydrewthis) on

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.