Instagram gebruikt tool om online pesten tegen te gaan - Vance

Nu aan het lezen

Instagram gebruikt tool om online pesten tegen te gaan

Instagram gebruikt tool om online pesten tegen te gaan

Het is niet de eerste keer dat Instagram bezig is met het voorkomen van online pesten. Eerder maakte het bedrijf al gebruik van een tool dat ongepaste comments kon detecteren. Nu gaat het zelfs zo ver dat het ook ongepaste foto’s kan herkennen, en dus online pesten tegen kan gaan.

Online pesten

Uit cijfers blijkt dat online pesten het meest gebeurt op Instagram, blijkt uit een onderzoek van organisatie Ditch the Label. Hierbij werden 10.000 jongeren van 12 tot 20 jaar ondervraagd. Zo bleek dat maar liefst 42 procent wel eens te maken heeft gehad met negatieve berichten of pesten. Dit kan gaan over een gemeen privébericht, geruchten of gemene comments op een openbaar profiel.

Het sociale media platform gaat daarom een machine inzetten dat actief op zoek gaat naar online pesten in foto’s en de titel daarvan. Daarna zullen deze doorgestuurd worden naar de mensen die dit moderaten, voordat er een beslissing wordt genomen. Dit zal ervoor zorgen dat online pesten dat niet wordt gerapporteerd, alsnog verwijderd wordt.

Live video’s

Daar houdt het voor Instagram nog niet op, ze gaan zelfs nog een stapje verder om ook misbruik in live video’s te kunnen detecteren. Dit zal als het ware een comment-filter worden tijdens een live video. Om de negativiteit op het platform tegen te gaan, zal er een zogenaamde kindness camera worden ingezet met de hulp van actrice Maddie Ziegler. Hoe dit er precies uit zal komen te zien, blijft nog even een verrassing.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.