Instagram laat je nu linken naar hashtags in je biografie

Nu aan het lezen

Instagram laat je nu linken naar hashtags en andere profielen in je biografie

Instagram laat je nu linken naar hashtags en andere profielen in je biografie

Een puntje van ergenis op Instagram is toch wel dat je geen linkjes in je biografie kan zetten. Ook niet naar een ander profiel of een hashtag. Maar dat gaat veranderen. Vanaf nu kun je namelijk wél naar hashtags en andere profielen linken in je biografie. Dat meldt het sociale medium op zijn website.

Vul je voortaan een hashtag (#) of een ‘@’ in in je biografie, gevolgd door een tekst of een profielnaam, dan wordt het direct een link. Die link stuurt je vervolgens door naar een specifieke hashtag of een profielpagina. Je profiel aanpassen doe je door je naar je profielpagina te gaan en op “edit profile” te klikken.

Link je naar het account van een ander in je biografie, dan krijgt diegene hier een notificatie van. Zij hebben vervolgens de optie om de link van je profiel af te halen. Zo worden mensen niet ongewenst genoemd in profielen.

Hashtags

De stap is logisch. Instagram draait immers om het gebruik van hashtags. Sinds december kun je zelfs specifieke hashtags volgen, in plaats van alleen profielen. Op deze manier ontdek je nieuwe berichten en nieuwe onderwerpen die je mogelijk interessant vindt.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.