Instagram lanceerde vannacht een nieuwe optie waarmee je foto's kunt 'verstoppen' - Vance

Nu aan het lezen

Instagram lanceerde vannacht een nieuwe optie waarmee je foto’s kunt ‘verstoppen’

Instagram lanceerde vannacht een nieuwe optie waarmee je foto’s kunt ‘verstoppen’

Instagram is allang veel meer dan zomaar een app om leuke fotootjes op te plaatsen. Voor velen is het een dagtaak geworden om een perfecte Instagram-feed te creëren. Veel mensen zullen dan ook het moment herkennen waarop je ontdekt dat een foto die je eerder geplaatst hebt, na een tijdje niet meer bij je totale content past. Maar laat dat nou net die ene foto zijn met 300 likes. Of is het een mooie foto maar valt hij uit de toon door het zwart-wit filter dat je eerder koos? En vind je het zonde om hem definitief te verwijderen? Daarop heeft Instagram nu de oplossing: de optie Archiveren.

Flexibiliteit

Instagram heeft de nieuwe functie vannacht vrijgegeven. Hierdoor krijg je als beheerder de mogelijkheid om je foto’s te verbergen voor volgers. Het sociale netwerk geeft op hun eigen website aan dat je profiel een weergave is van wie je bent dat met je mee verandert in de loop van de tijd.

Met de optie archiveren heb je meer flexibiliteit om je profiel te vormen zoals jij dat wilt. Daarnaast kun je de belangrijke momenten nog steeds behouden. Want wanneer je een foto hebt gearchiveerd, of eigenlijk hebt verstopt voor al je volgers, kun je er elk moment voor kiezen het plaatje weer online te gooien, mét behoud van alle likes en reacties. Wanneer je bijvoorbeeld meerdere foto’s met een zwart-wit filter hebt geplaatst, en die ene foto die er eerder niet bij paste, nu volledig tot zijn recht komt.

Zo werkt het

Een foto archiveren kun je doen door op de drie puntjes rechtsboven in het scherm te klikken. In het submenu wordt dan aangegeven dat je het beeld naar het archief wilt verplaatsen. Om een foto weer terug te zetten klik je op ‘Show on profile’ en het zal weer verschijnen op jouw profiel en op de tijdlijn van jouw volgers.

De nieuwe functie is te gebruiken voor zowel de iOS- als Android-gebruikers. Wel moet de app geüpdatet zijn naar tenminste versie 10.21.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.