Instagram komt met toffe updates voor iedereen met een iPhone 6S of 7

Nu aan het lezen

Instagram laat iPhone-bezitters Live Photos delen als animaties

Instagram laat iPhone-bezitters Live Photos delen als animaties

Als het op afbeeldingen aankomt, geldt: des te verfijnder de kwaliteit en levendig de kleuren, des te beter de foto. Nu streeft Apple altijd meer levensechte foto’s na, maar bleven apps vaak achter. Instagram maakt een kleine inhaalslag door iPhone 7 en iPhone 6S eigenaren een nieuwe functie te laten gebruiken, zonder vereiste update.

Gebruikers kunnen nu Live Photos – dat zijn foto’s die bewegen als je er op drukt – posten op Instagram zonder eerst in de aparte Boomerang-app te filmen. Het enige wat je nodig hebt is Apple Live Photos en je hebt een Boomerang, een korte animatie die oneindig ‘heen en weer’ gaat

Volgens een korte verklaring van de mede-oprichter van Instagram, beschikken Instagram-gebruikers met een iPhone 7 nu ook over meer levensechte kleuren in hun foto’s. De camera en het scherm van de nieuwste iPhone kunnen meer kleuren aan, maar externe apps ondersteunen dat vaak niet.

Snapchat

De ontwikkeling binnen Instagram is niet los te zien van de uitdagingsstrijd dat het bedrijf aangaat met concurrent Snapchat. Ik bedoel: de overeenkomsten tussen een Snap en een Story zijn echt ontelbaar.

Maar waar Snapchat zich specialiseert in gekke filters met tongen, unicorns en angstaanjagende maskers, streeft Instagram naar een meer kunstzinnige en internationale benadering. Zo beschikt de feature over tekenpenselen en locatiestickers voor gebruikers van over de hele wereld.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.