Instagram gaat met 'Stories' de strijd aan met Snapchat

Nu aan het lezen

Instagram gaat met ‘Stories’ de strijd aan met Snapchat

Instagram gaat met ‘Stories’ de strijd aan met Snapchat

Een foto of video in je verhaal zetten kan binnenkort ook buiten Snapchat. Instagram introduceert Instagram Stories, waarbij je buiten je tijdlijn foto’s en video’s kunt plaatsen en deze zijn dan 24 uur lang te bekijken. De nieuwe functie lijkt wel heel erg op die van Snapchat. Hiermee wordt de strijd tussen Insta en Snap dan ook serieus.

Bij Instagram Stories kun je teksten, figuurtjes, emoji’s en lijnen aan je foto toevoegen. Er is alleen een groot verschil in vergelijking met Snapchat. Bij Snapchat staat het verhaal bovenaan dat als laatst geplaatst is. Bij Instagram wordt er een algoritme toegepast, gebaseerd op de relatie van twee gebruikers. Het verhaal van de mensen waarmee je close bent, zullen – als het goed is – vooraan staan, meldt Mashable.

Blokkeren

Wanneer je een slotje op je Insta-profiel hebt, kunnen alleen volgers jouw story zien. Wanneer je een openbaar profiel hebt, kan iedereen jouw verhaal zien. Wel kun je specifieke gebruikers blokkeren, zodat je toch nog een beetje controle hebt over wie wat ziet.

Een ander verschil is dat je bij Instagram foto’s kunt plaatsen die je de afgelopen 24 uur hebt gemaakt. Snapchat introduceerde onlangs nog de functie Herinneringen, waarbij je ook oudere foto’s kunt delen. Maar hoe groot of klein deze verschillen ook zijn, je kunt niet ontkennen dat Stories enorm veel op die van Snapchat lijkt.

Instagram wil met de nieuwe functie gebruikers nog meer aan de app binden en ervoor zorgen dat er meer gepost wordt. De functie wordt langzaam onder de gebruikers uitgerold. Veel Nederlanders hebben de functie al meteen.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.