Instagram test met speciale groepen voor studenten - Vance

Nu aan het lezen

Instagram test met speciale groepen voor studenten

Instagram test met speciale groepen voor studenten

Op Facebook bestaat er voor elk denkbare activiteit wel een groep. Voor mensen die van planten houden, van vintage meubels, om kleding door te verkopen of die van je universiteit met handige info. Hoewel we deze groepen allemaal al kennen op Facebook, meldt CNBC dat Instagram op dit moment aan het testen is met soortgelijke groepen voor studenten. De studenten in zo’n groep kunnen elkaars Stories bekijken en elkaar direct messages sturen.

Het platform weet wanneer iemand op een bepaalde universiteit zit door de locatiegegevens die met Instagram gedeeld worden. Maar ook door bijvoorbeeld de Instagram-connecties. Op die manier krijg je als het ware automatisch toegang tot de groep.

Hoewel het een CNBC reporter was gelukt om toegelaten te worden tot zo’n groep, terwijl diegene al enige tijd afgestudeerd was, blijft het onduidelijk waar Instagram deze nieuwste functie test. Het is dan ook onduidelijk of deze functie ook naar Nederland zal komen.

Community

Hoewel Instagram met de paar laatste updates vooral op Snapchat begon te lijken, neemt het nu toch een belangrijke feature van Facebook over. In 2017 liet Mark Zuckerberg weten om waardevolle community’s op te bouwen. De kans is groot dat Facebook dit aan het doortrekken is naar Instagram.

Voor zo’n waardevolle community is het natuurlijk belangrijk dat je ook de jongere generatie hierbij betrekt. Uit cijfers blijkt dat juist die generatie een stuk minder Facebook gebruikt. In 2015 was dit percentage nog 70 procent, maar in 2017 is dit gedaald naar 50 procent. De kans is groot dat Zuckerberg om onder andere deze reden ook community’s wil creëeren op Instagram.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.