iOS 10 is nu beschikbaar op je iPhone en iPad: dit moet je weten - Vance

Nu aan het lezen

iOS 10 is nu beschikbaar op je iPhone en iPad: dit moet je weten

iOS 10 is nu beschikbaar op je iPhone en iPad: dit moet je weten

Vorige week kondigde Apple het nieuwe besturingssysteem iOS 10 aan. Nu kan je het ook downloaden op je iPhone en iPad. Om het jou makkelijk te maken som ik even de belangrijkste veranderingen op en leg ik je uit hoe je iOS 10 kunt downloaden.

1. Siri in iOS 10

Een eerste opvallende vernieuwing biedt allerlei mogelijkheden aan de ontwikkelaars van apps. Apple gaat Siri namelijk gedeeltelijk openstellen voor ontwikkelaars om er hun ding mee te doen. Zo kunnen ontwikkelaars je Siri laten gebruiken bij het versturen van berichten, VoIP gesprekken starten, betalingen doen, taxiritten boeken, work-outs besturen en zoeken naar foto’s. WhatsApp is één van de eerste apps die hier gebruik van maakt, erg handig!

Apple heeft ook een nieuwe functie toegevoegd aan Siri voor de alledaagse gebruiker: een slim toetsenbord. Zo krijgen Engelstalige gebruikers extra informatie over hun agenda, contacten, locaties, etc. wanneer ze een tekst schrijven. Helaas werkt dit nog niet in het Nederlands.

2. Grootste uitbreiding ooit van iMessage

De berichten-app van Apple krijgt er een hoop nieuwe en originele gimmicks bij. Vanaf nu kan je elk berichtje dat je stuurt via iMessage personaliseren tot een kunstwerkje of geheime boodschap. Ballonnen die over het scherm vliegen, handgeschreven tekst, een tekening, of een foto bewerken… Dit zijn maar een paar van de vele functies die je terugvindt op iMessage in iOS 10.

Apple-iMessage-ios 10-iphone

3. Privacy-vriendelijke gezichtsherkenning

Bij Apple gaan ze heel voorzichtig om met jouw privacy. Zo gaan ze niet zoals Google kunstmatige intelligentie loslaten op je cloud voor gezichtsherkenning. Apple gaat wel lokaal gezichten, voorwerpen en landschappen herkennen. Je kunt dus supermakkelijk die ene vakantiefoto terugzoeken.

apple-ios10-gezichtsherkenning

 

4. Homekit krijgt eigen app: Woning

Met Apple’s Homekit kon je al slimme toestellen in je huis bedienen met je iPhone of iPad, maar was je steeds afhankelijk van de apps die hoorden bij de smart-home-producten. Hier brengt Apple nu verandering in door zelf een app te ontwikkelen om al jouw smart-home-producten samen te voegen in één app: Woning (Home in de Engelstalige versie). Op die manier kun je bijvoorbeeld je Philips Hue-lampen of slimme thermostaat bedienen.

ios-10-home-app

5. Betere samenwerking tussen verschillende apparaten

Apple producten werken al heel goed met elkaar samen via de cloud, maar dit wordt met iOS 10 nóg beter. Zo wordt voortaan je klembord gedeeld en kan je een foto of tekst kopiëren op je iPhone om die vervolgens te plakken in een bestand op je Mac. Daarnaast heb je ook toegang tot alle bestanden op het bureaublad van je Mac.

Ook voor betalingen komt er een betere samenwerking. Met Apple Pay kan je nu iets bestellen via je Mac en de betaling hiervan afronden door je vingerafdruk te scannen op jouw iPhone.

ios10-mac-iphone-universal-copy-and-paste

 

Hoe Downloaden?

De update is vanaf nu te verkrijgen voor iPhone-gebruikers met minstens een iPhone 5 en op de iPad vanaf de iPad mini 2 of iPad 4. Om iOS 10 te installeren ga je naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Veel plezier ermee!

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.