Is de serie The Witcher de nieuwe Game of Thrones? - Vance

Nu aan het lezen

Is de serie The Witcher de nieuwe Game of Thrones?

Is de serie The Witcher de nieuwe Game of Thrones?

Nu Game of Thrones tot een einde is gekomen, zijn een hoop superfans waarschijnlijk in een zwart gat gevallen. Er wordt dan ook hard gezocht naar een nieuwe vervanger voor deze geliefde serie. Wellicht dat de vervanger inmiddels gevonden is, en je kunt hem gewoon bekijken via Netflix: The Witcher.

The Witcher

In de serie herkennen we de stijl van Game of Thrones, maar ook het fantasy-gehalte blijkt hier aardig op te lijken. De serie is gebaseerd op de boeken van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski.

Het verhaal gaat over de zogenaamde ‘monsterjager’ Geralt of Rivia. Hij probeert te overleven in een wereld waar niet alleen de monsters kwaadaardig zijn, maar ook de mensen zelf. Hij ontmoet een magiër en een jonge prinses, waarmee hij samen het kwaad aan zal gaan.

De rol van Geralt of Rivia wordt vervuld door Henry Cavill, bekend van Man of Steel.

View this post on Instagram

Geralt #TheWitcher @Netflix @WitcherNetflix

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill) on

De kans is groot dat de verhaallijn van deze serie een stuk minder complex is dan die van Game of Thrones, maar toch zijn er wel een aantal gelijkenissen te zien. Ook wordt de serie vergeleken met het wereldberoemde verhaal Lord of the Rings, waarbij het hoofdpersonage ook lang, witblond haar heeft.

Wanneer we de serie kunnen bekijken, blijft nog even onbekend. Tot die tijd moeten we het doen met de trailer:

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.