Een roodharige emoji is mogelijk onderweg en dat werd tijd ook

Nu aan het lezen

Een roodharige emoji is mogelijk onderweg en dat werd tijd ook

Een roodharige emoji is mogelijk onderweg en dat werd tijd ook

Met een breed scala aan emoji met menselijke trekken in alle kleuren, is het wachten totdat daadwerkelijk elke optie is opgenomen door de Unicode Emoji Subcommittee, de raad die zich bezighoudt met de goedkeuring en implementatie van nieuwe emoji.

Het gebrek aan roodharigen in messenger-apps van onder meer Apple, Facebook en Google, is de meest voorkomende klacht van Emojipedia gebruikers in de afgelopen drie maanden.

Verschillende opties

Daarom staat het heikele punt nu op de agenda bij de eerstvolgende bijeenkomst, over een week. Hoewel nog niet duidelijk is of er een roodharige emoji komt, zullen de leden van de Emoji Subcommittee de verschillende manieren bespreken waarop roodharige emoji geïmplementeerd zouden kunnen worden.

Er zouden verschillende opties zijn, waaronder een nieuw gezicht met rood haar toevoegen of juist een haaroptie voor bestaande emoji, zoals nu het geval is met huidskleuren.

Afbeelding door EmojiPedia

De volgende update van de Emoji Unicode vindt over een paar maanden plaats. Mocht er een roodharige emoji worden toegevoegd aan het aanbod, dan is het waarschijnlijk dat die op zijn vroegst in 2018 verschijnt.

De kansen op een redhead-emoji zijn klein wel klein, waarschuwt Emojipedia. Het geeft aan dat slechts 2 procent van de bevolking rood haar heeft en een aanpasbare optie voor alle emoji met rood kapsel, weinig kans heeft. Positief bekeken speelt de commissie in ieder geval met het idee: wij zijn fan!

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.