J.K. Rowling doet boekje open over de toekomst van Harry Potter

Nu aan het lezen

J.K. Rowling doet boekje open over de toekomst van Harry Potter op het toneel

J.K. Rowling doet boekje open over de toekomst van Harry Potter op het toneel

Zondag was de eerste voorstelling van het toneelstuk Harry Potter and The Cursed Child, the Boy Who Lived te zien op Broadway. Het theaterstuk is in Londen al een kaskraker en won daar in mei negen Olivier Awards.

Ondanks de prijzenregen en positieve recensies, blijft een vervolg voorlopig uit, dat zegt schrijfster en mede-bedenker van het stuk J.K. Rowling tegenover Variety. “Ik denk echt dat we het verhaal nu recht hebben gedaan en het verhaal dat ik in mijn hoofd had, hebben verteld”, aldus Rowling vlak voor het openingsprogramma van de Cursed Child op Broadway.

Vader en zoon Potter

Het toneelstuk dat is gebaseerd op de gelijknamige bestseller, draait om de relatie tussen Harry Potter als vader en zijn zoon Albus. Harry is dan vader van drie kinderen met een drukke baan bij het Ministerie van Toverkunst.

Rowling zegt dat ze volgens haar ‘overduidelijk’ is geweest dat ze in het schrijven van het zevende boek, in de epiloog, de meeste interesse had in Albus. “En dat hebben we nu uitgewerkt. Als we nu een verhaal zouden maken over Harry’s kinderen, zou dat een vrij cynisch gebaar zijn. Daarin ben ik niet geïnteresseerd.”

Twitter

Hoewel er geen tweede deel zal komen van het toneelstuk, zijn er wel nieuwe plannen in de Harry Potter franchise. In November komt de film Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald uit. En Rowling, wat gaat zij doen?

Tegenover Variety zegt Rowling dat ze is bij te houden op Twitter. Iets waar Harry Potter zich overigens nooit aan zou branden. “Absoluut niet. Hij is veel te druk om actief te zijn op Twitter. Ik denk ook dat het teveel zou weggeven over de magische wereld, en dat hoort juist geheim te zijn!”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.