Harry Potter fans: J.K. Rowling komt met een serie digitale korte verhalen

Nu aan het lezen

Harry Potter fans opgelet: J.K. Rowling komt met een serie digitale korte verhalen

Harry Potter fans opgelet: J.K. Rowling komt met een serie digitale korte verhalen

Hoewel we nog maar net zijn bekomen van de laatste Harry Potter release ‘Harry Potter and the Cursed Child’, staat fans nog meer moois te wachten. Dankzij auteur J.K. Rowling kunnen we binnenkort losgaan op een collectie digitale, korte verhalen getiteld Pottermore Presents.

Het bevat onder meer werk dat eerder verscheen op de gelijknamige, interactieve fanwebsite Pottermore en nieuwe, nog niet eerder gepubliceerde, schrijfsels van de bedenker van Potter herself.

Inspiratie

De korte verhalen zijn geen vervolg op één van de Harry Potter boeken, maar geeft fans de kans personages en de inspiratie van de auteur beter te leren kennen, aldus een persverklaring op de website.

In tegenstelling tot de dikke pillen uit de Harry Potter saga, beloven deze e-books een stuk makkelijker verteerbaar te zijn met zo’n 10.000 woorden per stuk.

hogwarts

Modern

Dat Rowling een switch maakt in verhalen, is geen kwestie van opgedroogde inspiraties of afnemende fans. Wel uit een behoefte aan iets nieuws dat past bij een modern, drukbezet lezerspubliek. De e-books zijn gemaakt voor lezers die korte content willen zoeken die in ongeveer een uur is uit te lezen via mobiele telefoons, tablets, ereaders en computers.

De eerste drie digitale korte verhalen gaan voornamelijk over Zweinstein, de geschiedenis en het personeel en zijn nu al te bestellen voor de release op 6 september via onder meer de Pottermore Shop en iBooks. Elk verhaal kost 3 euro.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.