Jack trakteert op een vroegtijdige tour door het Will & Grace appartement

Nu aan het lezen

Jack trakteert ons op een vroegtijdige tour door het Will & Grace appartement

Jack trakteert ons op een vroegtijdige tour door het Will & Grace appartement

In september keert de moeder der comedyseries terug op tv en de voorbereidingen zijn in volle gang, aldus Jack McFarland. We weten dat deze iconische rol uit Will & Grace – *slechts de beste tv-serie ooit* – wordt gespeeld door acteur Sean Hayes, maar we kunnen de twee simpelweg niet los van elkaar zien.

Zeker niet wanneer Jack via social media allerlei teasers weggeeft, zoals een tour in het appartement van Will & Grace én zelf voorbijscheurt tijdens de verbouwingswerkzaamheden van appartement 9c. Because it ain’t gonna clean itself, hmkay!

Attributen

De oude en vertrouwde woonkamer van Will & Grace is werkelijk een bouwval van een tv-studio, maar her en der zien we al wat herkenbare props. Wat dacht je van de rode muur die de keuken van de rest van de kamer scheidt? En de verhoging waar de potten en pannen op rusten? En de nep kozijnen waarachter een nep-uitzicht schuilde vol nepplanten in nep New York? Yes yes yes, we kunnen niet wachten.

Jack ook niet, getuige zijn enthousiasme in door hem vrijgegeven filmpjes en foto’s. Grappig, in de tijd van de laatste Will & Grace aflevering in 2006 stond sociale media nog in de kinderschoenen en was van Instagram geen sprake.

Social media

Dat is één van de vele tekenen waarom nu een goede tijd is om verder te gaan waar het iconische viertal is gebleven: we hebben social media om er ook digitaal over te praten. En ja, dan kunnen we het de makers niet kwalijk nemen dat de muren van dit stadse kot een likje verf krijgen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.