Je favoriete Netflix-titels delen in Instagram Stories - Vance

Nu aan het lezen

Je favoriete Netflix-titels delen in Instagram Stories

Je favoriete Netflix-titels delen in Instagram Stories

Netflix heeft nogal een grote invloed op ons. We kijken met z’n allen naar de grote hoeveelheid series en films die hierop te streamen zijn. Daarnaast delen we natuurlijk graag met onze vrienden welke films, series of docu’s we aan het kijken zijn. Zo kun je hier nog even over nakletsen of theorieën bespreken. De streamingdienst is hiervan op de hoogte en bedacht waarschijnlijk dat het delen van je favoriete Netflix-titels makkelijker gemaakt moest worden.

Dat is dan ook de reden dat Netflix een nieuwe functie aan het medium heeft toegevoegd, namelijk delen via Instagram Stories. Gebruikers kunnen hun favoriete serie direct delen naar hun Stories vanaf de mobiele Netflix-app.

Instagram Stories

De functie doet ons erg denken aan de Spotify-functie, die in principe hetzelfde werkt. Je luistert naar een goed nummer en deelt deze gemakkelijk via de app in je story op Instagram. Dit is nu dus ook beschikbaar voor Netflix.

Vanuit de app klik je op een serie of film, en vervolgens op ‘delen’. Hier kun je kiezen uit verschillende manieren om deze Netflix-titels te delen, zoals op Facebook, Twitter, WhatsApp. En nu dus ook via Instagram. Als je hiervoor kiest, krijg je de titel van de serie in je scherm te zien, die je nog kunt bewerken voordat je deze online zet.

Op dit moment is de functie alleen nog beschikbaar voor iOS, maar Netflix laat weten bezig te zijn met de Android-versie.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.