Je kunt nu al de nieuwste iOS 12 voor iPhone downloaden

Nu aan het lezen

Je kunt nu al de nieuwste iOS 12 voor iPhone downloaden

Je kunt nu al de nieuwste iOS 12 voor iPhone downloaden

Eerder deze week werd al aangekondigd dat Apple bezig is met een nieuwe versie van iOS. Nu kondigt Apple aan dat deze nieuwste versie, iOS 12, zelfs al te downloaden is in testvorm. Dat betekent dat nu iedereen deze nieuwste versie kan testen op zijn iPhone of iPad, ook als je geen ontwikkelaar bent.

Het was al duidelijk we een paar grote veranderingen zouden zien in deze nieuwste versie. Zo richt Apple zich op het verbeteren van de snelheid, ook de oudere toestellen, en stabiliteit.

Nieuwe functies

De nieuwe functies in iOS 12 geven je onder andere inzicht in je telefoongebruik. Daarnaast worden notificaties gebundeld en krijg je een gedetailleerder inzicht in het accugebruik per app.

Daarnaast laat Apple weten dat oude iPhones ook sneller zullen werken. Zo zullen de oude modellen 40 procent sneller opstarten, en zal het toetsenbord gemiddeld 50 procent sneller reageren.

Downloaden en installeren?

Het is niet heel verstandig om de bètaversie op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt. Heb je nog een oude iPhone of iPad liggen? Dan is het verstandiger om het hierop te installeren als je echt niet meer kunt wachten. Het is dan wel raadzaam om de toestellen eerst goed te back-uppen voordat je iOS 12 bèta installeert.

Om deze versie te installeren, ga je naar beta.apple.com op het toestel waarop je het wilt installeren. Hierna kun je de versie op je telefoon installeren zoals je dat met elke nieuwe update doet.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.