Je kunt nu ook filmpjes van een uur uploaden op Instagram met IGTV

Nu aan het lezen

Je kunt nu ook filmpjes van een uur uploaden op Instagram met IGTV

Je kunt nu ook filmpjes van een uur uploaden op Instagram met IGTV

Op Instagram kon je altijd maar een minuut aan video uploaden. Had je dus een langere video, dan ging je al snel naar YouTube. Dat probleem is nu echter voorbij. Instagram heeft namelijk een nieuwe dienst geïntroduceerd: IGTV. En daarmee kan je video’s van maximaal een uur uploaden.

IGTV bestaat binnen de normale app zelf, maar krijgt ook een eigen app op iOS en Android. In de reguliere app worden populaire video’s van bekende mensen uitgelicht. De video’s kun je vervolgens delen met anderen en je kunt er op reageren. Eigen video’s kun je via de IGTV-app uploaden of via het internet.

IGTV-app

In de IGTV-app worden alle video’s verticaal getoond, omdat ze gefocust zijn op hoe je telefoon gebruikt. De video’s worden bovendien automatisch afgespeeld. Volgens het AD worden er nu nog geen advertenties getoond in de video’s, maar komen die later wel.

De bedoeling van die advertenties is dat de makers ook mee kunnen delen in de winst. Dat gebeurt nu al op YouTube.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.