Kanye West wil een David Bowie tribute CD opnemen, maar daar is het internet het niet mee eens - Vance

Nu aan het lezen

Kanye West wil een David Bowie tribute CD opnemen, maar daar is het internet het niet mee eens

Kanye West wil een David Bowie tribute CD opnemen, maar daar is het internet het niet mee eens

Je zou het niet snel verwachten van de rap-artiest die afgelopen jaar tijdens de VMA’s riep dat hij president van de Verenigde Staten wil worden: Kanye West, bekend van zijn R&B muziek en man van it-ster Kim Kardashian, is fan van David Bowie. Huh?

Kanye schijnt zelfs dusdanig fan te zijn van de reeds overleden legende dat hij nu een album wil produceren om David Bowie te eren. Het is slechts een gerucht en er is nog niks bevestigd door de Yeezus-ster zelf, maar dat weerhoudt Bowie fans er niet van om alvast een petitie op te starten.

Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze altijd, en dat is precies wat de bedenker van de petitie, Peter Piranha, probeert te doen. De angst dat Kanye West de nieuwe Ziggy Stardust wil worden en misbruik zal maken van de plotse dood van de ster, werd vooral aangewakkerd na het posten van de volgende tweet:

Uit de petitie blijkt dat Piranha niet de enige is die Kanye West liever niet met een bliksemschicht op zijn gezicht ziet. De petitie is vandaag de dag al 21,300 keer ondertekend en komt zo aardig in de buurt van de target van 25,000.

Dit is niet de eerste keer dat er een petitie wordt gestart in naam van Kanye West. Zo tekenden 54,000 mensen een petitie tegen een optreden van West op de finale van de Pan American Games in Toronto, Canada. Ook startten festival-gangers van het Glastonbury Festival in het Verenigd Koninkrijk een petitie tegen zijn optreden op het festival. Hiermee werden ruim 13,000 petities verzameld.

In het verleden hebben de petities niets bereikt, een superster als Kanye West trekt zich namelijk niets aan van een paar duizend mensen die tegen hem stemmen. Gelukkig kan hij de mensen niet zo makkelijk van zich af wuiven als hij zich opstelt als presidentskandidaat in 2020.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.