Kate McKinnon brengt emotionele ode aan Clinton en Leonard Cohen

Nu aan het lezen

Kate McKinnon brengt een emotionele ode aan Hillary Clinton en Leonard Cohen

Kate McKinnon brengt een emotionele ode aan Hillary Clinton en Leonard Cohen

Buiten het feit dat Trump nagenoeg ongeschonden uit de Amerikaanse verkiezingsstrijd is gekomen, is domper nummer 2 dat we het nu te stellen hebben zonder de perfecte persiflages van de verkiezingsdebatten door Amerikaanse comedians bij Saturday Night Live.

Afgelopen weekend kwam daar een fijne uitsmijter bij: Kate McKinnon, die de rol van Hillary Clinton sinds haar nominatie tot in de kleinste details overnam, bracht een emotionele ode aan haar inspirator.

Ze begeleidt zichzelf op de piano met het nummer Hallelujah, in 1984 geschreven door folkzanger en icoon Leonard Cohen. Cohen overleed op 7 november.

giphy-1

McKinnon vat met haar gezongen ode aan beide iconen het gevoel samen waar een groot deel van de wereld nu mee kampt: ongeloof, somberheid en een tikje wanhoop. Ze paste daar de songteksten op aan:

I did my best, it wasn’t much
I couldn’t feel, so I tried to touch
I’ve told the truth, I didn’t come to fool you
And even though
It all went wrong
I’ll stand before the Lord of Song
With nothing on my tongue but Hallelujah

Emotioneel

Hoewel emotioneel kan er tijdens het zingen ook een klein lachje vanaf: bepaalde noten haalt de comedienne niet, maar who cares: het gevoel spat ervan af.

Het is het waard om het filmpje af te kijken want op het einde toont Kate McKinnon niet meer haar rol maar zichzelf. Ze wendt zich tot de camera en zegt “Ik geef niet op, en dat zou jij ook niet moeten doen.”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.