In deze geweldige yogastudio houden katten je gezelschap

Nu aan het lezen

In deze geweldige yogastudio houden katten je gezelschap

In deze geweldige yogastudio houden katten je gezelschap

Op de manier waarop ik op een kat afduik op straat, kan je opmaken dat de keuze ‘hond of kat?’ een makkelijke is. De zachte vacht, eigenaardige trekjes en opportunisme ten top vind ik razend interessant. En hoe ontspannend klinkt het gespin van een poes?

Atlanta, Georgia moet en zal mijn volgende reisbestemming zijn. Good Mews is daar gevestigd: een kooivrije kattenopvang waarbij niet alleen de opvang van de kat centraal staat, maar ook de mens. Er wordt yoga gegeven in dezelfde ruimte waar de katten rondlopen. Sommige spelen, andere slapen op de schoenen van een klant of kruipt op het matje van een deelnemer.

Meowmaste

Hoewel de katten niet fysiek meedoen met yoga is er toch sprake van een wisselwerking: de katten wonen in de ‘yogastudio’ en komen zo op relaxte wijze in contact met mensen. En vice versa. De yogastudio begon met de lessen om meer mensen naar de opvang te lokken en is een groot succes.

Volgens een deelnemer van de les is het wel lastig gefocust te blijven op de neerwaartse hond als er een kattenstaart in je neus kietelt, maar zegt ze: “Ik verlaat de les altijd stukken kalmer dan bij aanvang.”

Er is één maar: je moet wel een kattenmens zijn, wil je ervan genieten. Maar dat is in veel gevallen, geen enkel probleem.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.