Kijken we straks naar vibrerende films en series op Netflix? - Vance

Nu aan het lezen

Kijken we straks naar vibrerende films en series op Netflix?

Kijken we straks naar vibrerende films en series op Netflix?

Een groot bedrijf als Netflix doet hard zijn best om zijn medewerkers uit te blijven dagen. Op deze manier kunnen er heel interessante, nieuwe concepten voor de streamingdienst ontstaan. Een hoop ideeën die hieruit ontstaan zullen nooit op de markt gebracht worden, maar het zorgt wel voor creatieve inzichten. Wellicht kijken we straks op een heel andere manier naar films en series.

4D films en series

Tijdens de zogenaamde hack days bij Netflix worden dus allerlei soorten projecten ontwikkeld. Zo bedachten designer Hans van de Bruggen en Netflix ontwikkelaar Ed Barker 4D content voor je smartphone. Dat betekent dus een extra dimensie tijdens het kijken van films en series. Wellicht worden series straks extra spannend gemaakt door een trillende smartphone in je hand.

Deze extra trillingen zijn op een slimme manier toegevoegd, waardoor je als kijker geen verschil zult zien (alleen voelen). Er wordt een extra track aan het videobestand toegevoegd, die onhoorbaar is voor de kijkers. De app ziet deze track wel en zorgt ervoor dat de trilmotor in je smartphone op bepaalde momenten aangaat.

Bioscopen

Het idee van 4D is natuurlijk niet helemaal nieuw. In sommige bioscopen is het al mogelijk om een film in 4D te bekijken. Hierbij trilt de stoel op spannende momenten, wordt er wind in je gezicht geblazen of schiet je stoel iets naar achteren. Op deze manier wordt je volledig in de film gezogen, wat het extra spannend maakt.

Het blijft nog even de vraag of dit idee van de hack day daadwerkelijk uitgevoerd zal worden, maar voegt natuurlijk wel iets toe aan het kijken van films en series. Misschien houd je op deze manier ook een stuk beter de aandacht erbij.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.