Kim Kardashians bewijst met Trumpbezoek meer in mars te hebben dan make-up en selfies - Vance

Nu aan het lezen

Kim Kardashians bewijst met Trumpbezoek meer in mars te hebben dan make-up en selfies

Kim Kardashians bewijst met Trumpbezoek meer in mars te hebben dan make-up en selfies

De wereld stond even stil op 31 mei toe Kim Kardashian West, socialite en inmiddels gevierd ondernemer, Donald Trumps oval office betrad in het Witte Huis. Ze was daar om een serieuze kwestie te bespreken: Kardashian wilde dat de Amerikaanse president een 62-jarige gevangene vrij liet uit de gevangenis.

Het betreft een vrouw die al 21 jaar van haar levenslange straf uitzit. Alice Johnson werd veroordeeld vanwege drugsgerelateerde activiteiten, maar zegt daar zelf nooit mee in aanraking te zijn geweest: ze gaf slechts telefonische codes door.

Politiek besluit

Kardashian trok het lot van de vrouw enorm aan na het zien van dit filmpje en besloot politieke stappen te ondernemen om Johnson vervroegd vrij te krijgen. En met succes. Deze week maakte Trump bekend gratie te verlenen aan Johnson. Een onverwachte zet van Trump die doorgaans pardon verleent aan criminelen als Dinesh D’Souza en voormalig sheriff Joe Arpaio die meermaals is beschuldigd van racistisch misbruik van gevangenen.

Er zijn een aantal dingen opvallend aan het besluit van Trump en die zijn direct te herleiden tot Kim Kardashian, of je dat nu leuk vindt of niet.

Strategische zet

Kanye West heeft nooit verbloemd bevriend te zijn met Trump, het was zijn vrouw Kim Kardashian West die hem af en toe terugfloot als hij liep te pronken met zijn politieke relatie. Kim is geen uitgesproken fan van Trump en besloot desondanks – of misschien dankzij haar kritiek – zich niet af te zetten tegen Trump maar hem in te zetten voor the good cause. 

Let wel: al voor haar entree in de oval office betaalde Kim Kardashian de juridische kosten van Johnson, huurde voor haar een persoonlijke advocaat in om de zaak te overzien en – zo blijkt nu – lobbyde Kardashian al een halfjaar met het Witte Huis om daar Trump te vragen te gratie te verlenen.

Hoewel de zet van beide partijen strategisch kan worden genoemd – politieke populariteit, geld en publiciteit – valt niet te ontkennen dat Kardashian er hard voor knokt het leven van een onschuldige vrouw mooier te maken. Daarbij doet de vraag of de zet door Trump is gebruikt om zichzelf in een goed daglicht te zetten, er niet toe.

Dat vindt ook Kardashian die in een interview met CNN zei: “Uiteindelijk heeft hij me aangehoord. We hebben de klus geklaard. Waar zou hij mij voor kunnen gebruiken?”

Nude lipstick

Kardashian beweert met haar daad niet een ander mens te zijn, getuige haar timeline op social media waarin posts over Johnson worden afgewisseld met reclame voor haar nude lipsticks make-uplijn. Maar daardoor denken dat Kardashian niets in haar macht heeft, is te makkelijk.

Dit beschouwen als een nieuw hoofdstuk in het leven van de vrouw die zegt weinig voldoening meer te halen uit het spenderen van geld aan kleding en juwelen, is daarentegen een stap in de goede richting.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.