Kleding dragen én terugsturen gaat niet meer lukken bij Zalando - Vance

Nu aan het lezen

Kleding dragen én terugsturen gaat niet meer lukken bij Zalando

Kleding dragen én terugsturen gaat niet meer lukken bij Zalando

Je hebt vast wel eens van de truc gehoord, of hem zelf geprobeerd. Je hebt een bepaald kledingstuk nodig, misschien voor een bijzondere avond uit, maar weet van te voren dat je deze nooit meer gaat dragen. Na dat avondje uit dan maar gewoon terugsturen? Die vlieger gaat niet meer op bij de kleding van Zalando.

Etiket

Zalando heeft iets bedacht om te voorkomen dat gedragen kleding wordt teruggestuurd, want dat is toch echt niet de bedoeling. Daarom wordt de kleding alleen nog maar teruggenomen als het etiket er nog aanhangt. Dat is niet alleen het prijskaartje aan het kledingstuk, of al die etiketten die binnenin zitten. Het is een groot etiket aan de buitenkant van het kledingstuk, zodat het vrijwel onmogelijk wordt om dit te dragen op een feestje.

Op dit etiket staat de tekst: “Beste klant, voel je vrij om dit artikel te passen en uit te proberen, maar als dit label wordt verwijderd, dan zal dit niet als een retour geaccepteerd worden door Zalando.”

100 dagen ruilen

Wel bevestigd Zalando dat het alsnog gratis blijft om kleding te retourneren binnen 100 dagen, zolang het etiket er maar op zit. Het idee zit op dit moment nog in de proeffase, dus of er daadwerkelijk minder gedragen kleding wordt teruggestuurd, is nog niet bekend.

Van alle pakketjes die online besteld worden, worden maar liefst 30 tot 40 procent weer teruggestuurd. Het rondrijden van deze pakketten heeft een flinke invloed op het milieu. Daarom doet Zalando flink zijn best om het aantal retouren terug te dringen. Dit doen ze onder andere door een betere productomschrijving bij het product te zetten. Op die manier willen ze voorkomen dat mensen meerdere maten bestellen, om de verkeerde maat vervolgens weer terug te sturen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.