Het Klokhuis gaat kinderen enthousiast maken over ondernemen

Nu aan het lezen

Het Klokhuis gaat kinderen enthousiast maken over ondernemen

Het Klokhuis gaat kinderen enthousiast maken over ondernemen

Toen ik een jaar of 10 was had ik mijn eigen bedrijfje. Niet echt, maar ik speelde alsof. ‘Elgers bedrijf’ hing er op mijn slaapkamerdeur. Wat mijn bedrijf allemaal precies deed weet ik niet meer, maar ik denk dat het zich het beste laat omschrijven als een uitgeverij. Ik maakte namelijk mijn eigen krantjes en radioprogramma’s op een cassettebandje – internet was nog niet echt algemeen aanwezig in die tijd.

Als ik nadacht over wat ik ‘later als ik groot ben’ zou worden, dan dacht ik echter gewoon aan beroepen. Ondernemen, dat was – ondanks Elgers bedrijf – helemaal niet iets wat ik zag als een carrieremogelijkheid op mijn tiende. En uiteindelijk eindigde ik dan ook niet als ondernemer, maar ben ik nu op mijn dertigste een doodnormale werknemer geworden.

Speciaal voor alle Elgers van nu komt Het Klokhuis met een special over ondernemen. Samen met de Kamer van Koophandel maakt het educatieve kinderprogramma negen afleveringen over het onderwerp. Daarnaast komen er een online omgeving, een doe-boek en zelfs een landelijke evenement in het najaar. Ze gaan dus flink wat ondernemen bij het Klokhuis (sorry, ik kon hem niet laten liggen).

Vrijmarkt

“NTR en KvK hebben de ambitie kinderen vertrouwd maken met het ondernemerschap en wat er voor nodig is om te gaan ondernemen. Beide organisaties zijn ervan overtuigd dat het ontdekken en ontplooien van talent én het ontwikkelen van een ondernemende houding van kinderen in het algemeen, van waarde is voor een succesvolle toekomst. Als ondernemende werknemer of baanbrekende ondernemer”, laat de NTR weten.

Het hele project gaat officieel live in het najaar, maar morgenavond (donderdag 20 april) is de eerste aflevering al te zien. In aanloop naar Koningsdag worden kinderen door ‘Het Klokhuis’ al klaargestoomd als echte ondernemers op de vrijmarkt. “We gaan onder andere naar de Haagse Markt, de grootste buitenmarkt van Nederland waar marktkooplui tips en tricks geven”, aldus de redactie.

Zelf zet ik morgenavond om 18:23u mijn televisie misschien ook wel even aan. Wie weet spoort het me aan om alsnog ‘Elgers bedrijf’ te starten.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.