Koffie drinken en kennis delen op het Amsterdam Coffee Festival

Nu aan het lezen

Koffie drinken en kennis delen op het Amsterdam Coffee Festival 2016

Koffie drinken en kennis delen op het Amsterdam Coffee Festival 2016

Gister is The Amsterdam Coffee Festival officieel geopend in de Westergasfabriek in Amsterdam. Dit weekend verzamelen koffie-liefhebbers en fijnproevers zich op het Westergasterrein voor zoetigheid, muziek, koffie én kunst.

Yeffrey Young, oprichter van The Amsterdam Coffee Festival, laat weten trots te zijn op Amsterdam als koffiestad: “Steeds meer koffiebars zien het belang van goede koffie met de juiste service. Het aanbod wordt steeds groter.”

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with g3 preset

De koffiecultuur in Europa heeft zich afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Mensen komen steeds vaker in de gezelligste koffiebarretjes, of besluiten er een middagje te gaan werken. Europa kent momenteel 20.000 koffiebars en de verwachting is dat er in 2020 zo’n 30.000 koffiebars gevestigd zijn.

De huidige koffiemarkt is gericht op de wetenschap van koffie, wat terugkomt in het zorgvuldig kiezen van de juiste ingrediënten en innovatieve apparatuur, maar ook meer bewustzijn van de samenstelling van koffie én eerlijke productie. Ook thuis vindt men het steeds belangrijker om te investeren in goede koffie.

“Mensen schaffen ook thuis steeds vaker espressomachines aan. Voor koffiebars geldt dat het naast de juiste middelen belangrijk is om te investeren in echt goede barista’s. In een koffiebar is naast de kwaliteit van koffie het contact met de gasten zeer belangrijk”, laat Young weten.

Processed with VSCO with f2 preset

Koffie drinken en kennis delen

Met de coffee roasters en specialty coffee bars is het Amsterdam Coffee Festival dus niet zo’n verrassing. Met barista’s die de lekkerste koffies klaarmaken, koffiezet-workshops, presentaties en lezingen wordt de koffiebar-vibe naar een hoger niveau getild. Naast de lekkerste koffie tref je een grote verscheidenheid aan culinaire verrassingen (van ijsjes, juices tot macarons) en entertainment aan op het festival.

Gek op lekkere koffie, culinaire trends en gezelligheid? Breng dan vandaag of morgen een bezoekje aan het Amsterdam Coffee Festival in de Westergasfabriek.

Processed with VSCO with m3 preset

Processed with VSCO with m3 preset

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.