'Uitgelekte video toont beelden van nieuw Harry Potter-spel'

Nu aan het lezen

Krijgen we binnenkort een nieuw Harry Potter-spel? Video suggereert dat dit het geval is

Krijgen we binnenkort een nieuw Harry Potter-spel? Video suggereert dat dit het geval is

Fans van Harry Potter opgelet: er komt mogelijk een geheel nieuw spel dat zich in de magische wereld van J.K. Rowling afspeelt. Deze week verscheen er namelijk een video online, met beelden van dat nieuwe spel. De video was uitgelekt en er is geen bevestiging, maar er zijn veel signalen dat de beelden echt zijn.

De video werd op Reddit geplaatst door een gebruiker genaamd VapeThisBro. Hij claimde dat dit een trailer was die hij zag als onderdeel van marktonderzoek. Hij zou de trailer stiekem hebben opgenomen en vervolgens op het internet hebben geplaatst. En hoewel de video er professioneel uitziet, is het natuurlijk nog maar de vraag of de beelden echt zijn.

Maar sinds dat lek afgelopen dinsdag, zijn er behoorlijk wat ontwikkelingen geweest die er op duiden dat het inderdaad om een echt spel gaat. De video is bijvoorbeeld offline gehaald door Warner Bros., wegens auteursrechten. Warner Bros. heeft de rechten op de ontwikkeling van alle spellen in de Harry Potter-wereld.

Natuurlijk is de video nog steeds te vinden op het internet, aangezien mensen zo slim waren om er een kopie van te maken. Mocht je hem dus nog willen zien, dan kan dat.

Namen

Daarnaast heeft Eurogamer bevestiging gekregen van bronnen die kennis hebben van het project dat het spel inderdaad in ontwikkeling is. En een journalist van de BBC kreeg te horen dat de video inderdaad echt is. Sterker nog: deze journalist heeft zelfs twee mogelijke namen voor het spel. Het spel zou “Harry Potter Magic Awakened” of “Magic Forever” gaan heten.

De video kwam bovendien met een beschrijving van het spel. Het zou gaan om een RPG (role playing game), in de 19e eeuw. Het spel zou draaien om een student in het vijfde jaar van Zweinstein. In het spel kun je duistere tovenaars en goblins vervloeken. Verder kun je kiezen uit acht karakterklasses en zowel goed als slecht zijn.

Wie het spel maakt, is helaas nog onbekend. Bronnen van Eurogamer stellen echter dat het nog zeker een jaar duurt voor het spel op de markt verschijnt. En dan moeten we ook nog hopen dat het allemaal klopt. Maar als dat het geval is, kunnen wij in ieder geval niet wachten!

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.