De kroegen mogen bijna weer open: zo gaat dat eruit zien

Nu aan het lezen

De kroegen mogen bijna weer open: zo gaat dat eruit zien

De kroegen mogen bijna weer open: zo gaat dat eruit zien

De strenge maatregelen voor het coronavirus worden iets versoepeld. De kroegen, restaurants en hotels mogen vanaf 1 juni weer open. Helemaal normaal zal dit natuurlijk nog niet zijn. Een café of restaurant mag maximaal 30 klanten ontvangen. Maar hoe gaat dat er straks uit zien? Want tijdens het serveren is het bijna onmogelijk om die 1,5 meter afstand te bewaren.

Protocol voor horeca

De Koninklijke Horeca Nederland heeft daarom een protocol opgesteld, waar alle horeca-ondernemingen zich aan moeten houden.

Om te voorkomen dat het veel te druk wordt in kroegen, restaurants of café’s, wordt er uitsluitend met reserveringen gewerkt. Zorg er dus voor dat je op tijd een reservering maakt. Want hoewel het normaal gesproken al aardig druk kan zijn op de terrassen in Nederland zodra er één zonnestraal schijnt, zijn de plekjes nu natuurlijk helemaal gewild.

Handen wassen

Als je eenmaal een plekje hebt weten te bemachtigen, is het de bedoeling dat je direct je handen wast. Desinfecterende handgel gebruiken mag in dit geval ook. Vervolgens is er een ‘controlegesprek’. Hierbij krijg je vragen voorgeschoteld als: heb je in de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten. Of heeft een huisgenoot van je hier last van gehad? Als er sprake is van griepklachten of verkoudheid, mag een restaurant of café de gast weigeren.

Maar hoe zit het dan met de 1,5 meter afstand? Deze regel mag door het bedienende personeel overschreden worden. Na het controlegesprek mogen zij binnen de 1,5 meter de bestelling opnemen, uitserveren en afruimen aan de tafel waar de gasten zitten.

Maximaal vier personen

Verder mogen de gasten met maximaal vier personen aan één tafel zitten, tenzij een huishouden uit meer dan vier personen bestaat. Nadat de gasten de gelegenheid hebben verlaten, moet alles grondig gereinigd worden. Denk hierbij aan de menukaart, stoelen en tafels.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.