Kun jij je gevoelens moeilijk onder woorden brengen? Dit project zegt het voor je - Vance

Nu aan het lezen

Kun jij je gevoelens moeilijk onder woorden brengen? Dit project zegt het voor je

Kun jij je gevoelens moeilijk onder woorden brengen? Dit project zegt het voor je

Over twee weken is het alweer Valentijnsdag. De tijd van liefdesverklaringen, romantische uitbarstingen en volgeboekte restaurants breekt weer aan. Maar toch is niet iedereen een geboren romanticus, en lang niet iedereen weet hoe je gevoelens het beste kan uiten.

gevoelens hart valentijnsdag

Rora Blue, een blogger uit Californië, stond stil bij de gedachte dat sommige mensen nooit je hart verlaten. En uit elkaar gaan kan best zwaar zijn, maar kan ook een bevrijdend gevoel geven. Zij zette dit om in een kunstproject genaamd The Unsent Project. Blue ging de straat op en vroeg mensen wat zij zouden zeggen tegen hun voormalige geliefden als ze de kans kregen, zonder zich zorgen te maken om de reactie.

De mensen op straat werden gevraagd om de woorden uit te spreken die zij nooit durfden te zeggen. De opdracht: ‘wat is de naam van je eerste liefde en wat zou jij tegen hem of haar zeggen in een tekstbericht?’

gevoelens liefde

De ruim 2000 respondenten werden ook gevraagd welke kleur zij associëren met de persoon in kwestie. Rora Blue zette de mini-kunstwerken vervolgens op Instagram onder de hashtag #UnsentProject en maakte een collage van 400 berichten. Blue heeft sinds de start van het project ruim 25,000 reacties gekregen. De verschillende berichten tonen hartverscheurende, rauwe, en soms ook hele mooie verwoordingen van emoties aan.

gevoelens liefde

gevoelens liefde

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.